Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

“Aşı aykırılığını cinayete teşebbüs olarak görüyorum’

Leila

Global Mod
Global Mod
Aksaray Aile Tabipleri Derneği Lideri Dr. Şenol Atakan, kentte Covid-19 aşılama oranının yüzde 73,5 olduğunu hatırlatarak, “Artık aşı aksiliğini ‘cinayete teşebbüs’ olarak görüyorum ve bu derece net konuşuyorum” dedi.

Yaklaşık 430 bin nüfusa sahip Aksaray’da, 1-7 Ocak haftasındaki corona virüs haritasına göre hadise sayısı, 100 bin bireyde 99,52 olarak kayıtlara geçti. Bu sayı, 8-14 Ocak’taki haritada ise 100 bin şahısta 193,61 oldu. Kentte aşılama oranı da yüzde 73,3’ten 73,5’e yükseldi lakin Aksaray, bir daha de İç Anadolu’nun en az aşılama oranına sahip kenti oldu.


Aksaray Aile Doktorları Derneği Lideri Dr. Şenol Atakan


“TEDBİRLER BÜSBÜTÜN ELDEN BIRAKILDI”

Aksaray Aile Tabipleri Derneği Lideri Dr. Şenol Atakan, kentte 5’inci dalgaya girildiğini belirterek, şunları söylemiş oldu:

“‘Omicron’ dediğimiz varyanttan daha sonra hadiselerin artacağını inanıyorduk. Üzüldüğüm mevzu ise önlemlerin büsbütün elden bırakılmasıdır. Her seferinde bu işten kurtuluşun yolu aşılama diyoruz. Aksaray’da aşıyı artıramadık, bunu bizde anlamış değiliz.

Aile tabipleri ve sıhhat çalışanları olarak epey çaba ediyoruz ve vatandaşları ikna etmeye çalıyoruz. Aşılamada istediğimiz düzeyde değiliz. Artık bu işin latifesi yok. Hastanelerin ağır bakımlarından yatanlar, her şeyi kanıtlıyor. Bu işten en hayli ziyan nazarannler, yüzde 99 aşısızlar.

Artık aşı tersliğini ‘cinayete teşebbüs’ olarak görüyoruz. Bilhassa hamileler ile emziren annelerde, bedenin bağışıklık sistemi baskılandığı için aşı daha da değer kazanıyor. Hamile ve emziren annelerimizde evvela Covid-19 aşısı olmalılar.”


“HİÇ AŞI OLMAMIŞLARI GÖRÜNCE ŞAŞIRIYORUZ”

Kentte hiç aşı olmayanların da bulunduğunu belirten Dr. Atakan, “Bunları görür görmez nitekim hayli hayret ediyorum. Aşı olmayan vatandaşlarımıza durumu izah etmeye çalışıyoruz. Birinci kuralın aşı, ikinci koşulun ise maske ile ara olduğunu söylüyoruz. Sıhhat şuralarına gelen hastalar bile ‘Artık maske mi kaldı hocam?’ diyorlar. Bizde hayret ediyoruz. Yakın vakitte hamile bir hastamız aşı olmadığı için vefat etti, hayli üzüldük” dedi.

“TÜM GÜCÜMÜZÜ BURAYA VERİYORUZ”

Aşı yaptırmamanın vebal olduğunun altını çizen Dr. Atakan, kelamlarını şöyleki tamamladı:

“Bu kadar efor sarf etmemize karşın yüzde 0,2 üzere epey komik bir artış olmuş. Bu epeyce üzücü bir durum. Tüm gücümüzü buraya veriyoruz; nasıl bu aşı oranını artırırız, diye. İstekli arkadaşlara gece gündüz bunun için uğraşıyoruz.

Covid-19 aşılarını, devletimiz karşılıyor. Artık aşı aykırılığını ‘cinayete teşebbüs’ olarak görüyorum ve bu derece net konuşuyorum. Bu ölen insanların vebalini kimse taşıyamaz” diye konuştu. DHA


Okumaya devam et...
 
Üst