Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Aşkın Seyahati: Hacı Bayram-ı Veli konusu ve oyuncu takımı

Beykozlu

New member
Direktörlüğünü Kamil Aydın ve Yücel Hüdaverdi’nin, yapımcılığını ise Kemal Tekden’in üstlendiği TRT 1’in yeni dizisi Aşkın Seyahati: Hacı Bayram-ı Veli, bu akşam prestijiyle ekran macerasına başlıyor.

Başrollerinde Burak Sevinç, Sinan Albayrak, Fırat Topkorur ve Hüseyin Shalbukilan üzere isimlerin yer aldığı Tekden Sinema imzalı Hacı Bayram-ı Veli dizisi, Ankara’nın manevi mimarlarından Hacı Bayram-ı Veli’nin ömrünü bahis alıyor.

Aşkın Seyahati: Yunus Emre’nin akabinde serinin ikinci dizisi olan Aşkın Seyahati: Hacı Bayram-ı Veli, 11 Şubat prestijiyle her Cuma akşamı saat 20.00’de TRT 1 seyircisiyle buluşacak.

Senaryosunu İsa Yıldız’ın kaleme aldığı ve 26 kısımdan oluşan dizinin konusu, oyuncu takımı ve karakterleri de merak konusu oldu. İşte Aşkın Seyahati: Hacı Bayram-ı Veli dizisinin oyuncu takımı ve karakter tahlilleri…

AŞKIN SEYAHATİ: HACI BAYRAM-I VELİ KONUSU

Aşkın Seyahati: Hacı Bayram-ı Veli dizisi, Anadolu’da İslamiyet’in filizlenmesinde büyük emeği olan Hacı Bayram-ı Veli’nin ”bildim, buldum, oldum” düsturunu işleyecek ve onun tasavvuf dünyasını ekranlara taşıyacak.

OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ

BURAK SEVİNÇ (MOLLA NUMAN)


Kara Medrese’nin takdir edilen müderrislerindendir. Başına gelecek olan badirelerden daha sonra büyük bir manevi arayış içine girecektir. Somuncu Baba ile tanışmasından daha sonra hayata bakışı değişecektir.


HÜSEYİN ShalbukiLAN (SOMUNCU BABA)

Yaşına karşın dinç ve güçlü bir adamdır. Mesleği fırıncılık olduğu için Somuncu Baba olarak anılmaktadır. İnsanlara aralıklıdır. Temel düsturu “Şöhret afettir!”


ATAKAN YARIMDÜNYA (ABDAL MURAT)

Abdal Murat, Molla Numan’ın öz ağabeyidir. Ankara ahalisi ona meczup gözüyle bakar. Onun muhabbeti bir tek Somuncu Baba’yadır. Fakat gözü her vakit kardeşinin üstündedir.


SİNAN ALBAYRAK (MEVLÜT BEY)

Mevlüt Beyefendi Peçenek uzunluğuna bağlı bir obanın Yörük beyefendisidir. Obasının güzelliği için uğraşır. Yardımsever, eli açık bir adamdır. Somuncu Baba’nın fırıncıdan fazlası olduğunun farkındadır.


SENA ÇAKIR (AYŞE HATUN)


FURAT TOPKORUR (MOLLA RÜSTEM)


Molla Rüstem Kara Medrese’de hocadır. Molla Numan’ın yakın arkadaşıdır. Sermüderris olma hırsı gözünü kör edecek ve Molla Numan’a kurulan tuzaklara ortak olacaktır.
 
Üst