Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

AstraZeneca aşısı rahim ağzı kanseri için de umut olabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni yürütülen bir çalışmaya göre, Covid-19’a karşı üretilen AstraZeneca aşısı ile birebir teknolojiyi kullanan HPV aşısı, yetişkinlerde rahim ağzı kanseriyle çaba edebilir.

İngiltere menşeli AstraZeneca aşısının art planındaki teknoloji, rahim ağzı kanseriyle savaşmak için kullanılabilir ve potansiyel olarak hastalığın erken belirtilerini ilerlemedilk evvel yok edebilir.

Daily Mail’in haberine göre, İngiltere’deki kimi hastanelerde, servikslerinde kanser öncesi doku testi müspet çıkan 50’den çok bayana özel olarak tasarlanmış bir HPV aşısı için denemeler sürüyor.

Bir yıl daha sonra, araştırmacılar kanser öncesi dokunun hala rahim ağzında olup olmadığını ve bayanlarda bu kanser olduğunda neredeyse her vakit mevcut olan bir enfeksiyon olan HPV’nin izlerini inceleyecekler.

Apollo ismi verilen proje, HPV’yi hedefleyen fakat gençlere verilen HPV aşısından farklı olan ve AstraZeneca aşısıyla tıpkı teknolojide olan inaktive edilmiş bir şempanze adenovirüsü kullanan VTP-200 isimli bir aşıyı içeriyor.


PAP SMEAR TESTİ İLE TEDBİR ALMAK MÜMKÜN

Proje, Covid-19 aşısının yaratıcılarından biri olan Sarah Gilbert’in ortağı olduğu Vaccitech şirketi tarafınca hazırlandı.

Yenilikçi projede yer alan Jinekolog Profesör Pierre Martin-Hirsch, “Rahim ağzı kanserinin erken belirtilerini ameliyatsız tedavi edebilseydik, bu bir epey bayanın sıhhati için büyük bir fark yaratırdı. Artık bu aşının tahlil olabileceğine inanıyoruz” dedi.

Her yıl yaklaşık 3.200 hanımı etkileyen rahim ağzı kanseri, İngiltere’de en güzel denetim edilen kanserlerden biridir. Bu, temel olarak, bayanların pap smear testlerine tabi tutulduğu geniş çaplı tarama programının muvaffakiyetinden kaynaklanıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst