Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Avrupa, elektriği istikrara kavuşturmak için yeni bir fiyatlandırma sistemi üzerinde anlaştı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya, Avrupa Birliği’nin 27 üyesinin, elektrik piyasasında reform yapılması ve son yıllarda tüketicilerin ve şirketlerin yaşadığı elektrik fiyatlarındaki dalgalanmalara benzer şekilde dalgalanmaları önleyen yeni bir fiyat oluşum sistemi uygulaması konusunda anlaşmaya varmasını sağladı. Bu, AB Enerji Bakanlarının bu Salı günü karmaşık olması beklenen bir konseyde yaptığı toplantının ardından Avrupa Komisyonu tarafından duyuruldu.


Reform, elektrik fiyatlarını değişken fosil yakıt fiyatlarına daha az bağımlı hale getirmeyi, tüketicileri fiyat artışlarından korumayı, yenilenebilir enerjinin yayılmasını hızlandırmayı ve tüketicinin korunmasını iyileştirmeyi amaçlıyor. Ekolojik Geçiş Bakanı Teresa Ribera’ya göre anlaşma “sadece birkaç yıl önce hayal bile edilemezdi. Bu anlaşma sayesinde AB genelindeki tüketiciler çok daha istikrarlı enerji fiyatlarından, fosil yakıt fiyatlarına daha az bağımlılıktan ve gelecekteki krizlere karşı daha iyi korunma olanaklarından yararlanabilecek. Vatandaşlarımız için daha ucuz ve daha temiz bir enerji kaynağı olan yenilenebilir enerjinin dağıtımını da hızlandıracağız.”

Reform, elektrik fiyatlarını değişken fosil yakıt fiyatlarına daha az bağımlı hale getirmeyi, tüketicileri fiyat artışlarından korumayı, yenilenebilir enerjinin yayılmasını hızlandırmayı ve tüketicinin korunmasını iyileştirmeyi amaçlıyor.


Nükleer enerji



Diğer hususların yanı sıra, uzun vadede imzalanan elektrik şirketi sözleşmelerinin rolü, megawatt saat başına 300 avroyu çok aşan geçen yılki gibi zirveler kaydeden mevcut değişken fiyat sistemi karşısında desteklenecektir. Bu sözleşmelerdeki reformun getirdiği yenilikler arasında, anlaşmanın Fransa için izin verdiği temel hususlardan biri olan yenilenebilir enerjinin yanı sıra nükleer enerjinin de dahil edilmesi yer alıyor.

Ayrıca santrallere sistem ihtiyaçları halinde hazır olmaları için belirli bir miktar para ödendiği sistem olan kapasite ödemelerinin kullanımı rasyonelleştirilecektir.

Konsey, müşteri koruma hükümlerine ilişkin açıklamalar getirmiştir. Tedarikçilerin sabit sözleşmeler sunmaması ve bunun genel kullanılabilirliği azaltmaması koşuluyla, serbest tedarikçi seçimi ve dinamik elektrik fiyatlarına, sabit vadeli ve sabit fiyatlı sözleşmelere erişim olanağını tesis ederek tüketicinin korunmasını güçlendirme konusunda mutabakata varıldı. sabit sözleşmelerden oluşur.

Ayrıca, Üye Devletler, 30 Haziran 2024 tarihine kadar yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve kahverengi kömür (“marjinal altı üreticiler”) gibi daha düşük marjinal maliyetli üreticiler tarafından üretilen elektrikten elde edilen aşırı piyasa gelirlerine, aynı koşullara tabi olarak bir sınırlama uygulayabilir. acil durum. 6 Ekim 2022’de kabul edilen marjinal gelire ilişkin ölçü.
 
Üst