Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ayın 22'si Perşembe günü çiftçilerin grevi nedeniyle yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları, İspanya genelindeki seferberliklerle geçen birkaç günün ardından, 22 Şubat Perşembe günü on yedinci günüyle karşı karşıya. Tarım Bakanlığı ve sektörün ana birlikleri (COAG, UPA ve Asaja), Hükümetin kısa ve orta vadede alabileceği tedbirlerin alınmasına yönelik bir anlaşmaya varmak için müzakerelerde “ileriye gidiyor” ve böylece Alandaki profesyonellerin protestolarını sakinleştirin. Ancak görüşmeler yavaş ilerliyor ve işyerindeki sendikaları temsil etme açısından benzer olan aynı örgütlerin, önümüzdeki Pazartesi günü Madrid'de yapılması planlanan kendi traktör mitinglerini iptal edeceklerine dair hiçbir işaret yok.


Buna ek olarak Unión de Uniones, İspanya'daki protesto takvimini ve İspanya kırsalının Tarım Bakanlığı'nın kapıları önünde yaşadığı ciddi durumu protesto etmek için bugün Madrid'e gelme büyük çabasını da sürdürdü.

Mevcut duruma ve yürütülen müzakerelere rağmen herhangi bir anlaşma, Tarım Bakanı Luis Planas'ın geçen hafta bu kuruluşlara sunduğu eylem paketi temelinde şekillenecek. Önlemlerden ikisi, Ortak Tarım Politikasından (CAP) gelen yardımlara erişim için dijital not defterinin gönüllü olarak kullanılması ve çiftçilerin ürünlerini zararına satmamaları için gıda zinciri yasasının güçlendirilmesidir. Ayrıca Brüksel önünde idari prosedürlerin basitleştirilmesini savunacağına ve Fas, Güney Afrika veya Latin Amerika'dan birkaçı gibi üçüncü ülkelerden daha fazla ithalatı kontrol edeceğine söz verdi.

Bu DGT haritasında çiftçilerin grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.


Seferberliğin ilk günü olan 6 Şubat'tan bu yana, İçişleri Bakanlığı olası yaptırımlar için 8.886 kişiyi tespit etti ve İspanya'nın farklı yerlerindeki barikatlar ve çekici römorklarıyla ilgili 3.189'un biraz üzerinde idari şikayette bulunuldu. Ayrıca protestoların ilk gününden bu yana biriken tutuklu sayısı da 44 kişiye ulaştı.
 
Üst