Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bakan Koca: Asistanlarımız, yükümlülükleri açısından eşit hale geldi

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Asistanlarımız, üniversitelerimizde ve bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi. Üniversite hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin takım farkından kaynaklanan eşitsizliklere son verildi” dedi.

Bakan Koca, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, 8 Nisan’da Meclis’te kabul edilen ve içeriğini ‘Uzmanlık Eğitiminde Adalet’ başlığı altında özetledikleri 7394 sayılı kanunun ilgili hususlarının Resmi Gazete’de yayımlanıp, yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Bakan Koca, kanunu onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Kanundaki düzenlemeleri aktaran Sıhhat Bakanı Koca, şu tabirleri kullandı:

*Asistanlarımız, üniversitelerimizde ve bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi.

*Üniversite hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin takım farkından kaynaklanan eşitsizliklere son verildi. Bakanlığımız grubuyla üniversitelerde uzmanlık eğitimi yapan asistanların, eğitimlerini tamamladıklarında şu an nazaranvlendirme müddeti kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü kaldırıldı.

*Bakanlığımız grubuyla üniversitede tıp, diş hekimliği, yan kısım uzmanlık eğitimi yapan asistanlardan artık yüklenme senedi, kefalet senedi alınmayacak. Bu takımlarda uzmanlık eğitimini rastgele bir sebeple sürdürmeyenlerin hizmet yükümlülüğü kaldırıldı.

*Halen bu takımlarda uzmanlık eğitimi devam eden doktorların ek hizmet yükümlülüğü kaldırıldı.

*Sağlık Bakanlığı ismine uzmanlık eğitimi alan asistanlarımıza eğitimleri müddetince yapılan ödemeler için artık borç çıkarılmayacak.

*İstifa etmiş olduğu biçimde son TUS imtihanı ile bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler (bir sefere mahsus), beklemeden eğitimlerine başlayacak.

*Yürürlüğe giren, kendi ortamızda ismine ‘Asistanlıkta Adalet’ kanunu diyebileceğimiz yasal düzenleme ile üniversitelerimizdeki takım kısıtlılığı sorunu aşılacak” dedi.

TUS sonuçlarının 31 Mart’ta belirtildiğını da hatırlatan Koca, “Alışageldik biçimde, kontenjanların da birebir gün açıklanması gerekiyordu. Takdir edersiniz ki, şu an 15 günü bulan gecikmenin niçini netleşmiş bulunuyor. Anlayışınız için teşekkür ederim. Birkaç güne daha muhtaçlık var” dedi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst