Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bakan Koca’dan ‘maske’ açıklaması

Leila

Global Mod
Global Mod
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, “Bilim Kurulu’nda maske başta olmak üzere biroldukca mevzuyu ele alacağız. Okullarda maske olmak üzere bir fazlaca bahis değerlendirilecek” diye konuştu.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman Valiliği ziyareti daha sonrası basın açıklaması yaptı…

Koca’nın açıklamasından öne çıkanlar şu biçimde:

*Hastane yükümüzün fazlaca azaldığını artık biliyoruz. Bir taraftan da tesirli olan aşılarımızın olduğunu biliyoruz. 3 çeşit aşımız biliyorsunuz vatandaşımızın tercihine sunuluyor.

*Bu manada TURKOVAC aşımız da üretilmeye devam ediyor. Rastgele bir tedarik sorunun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

*Özellikle bu vakitte vatandaşlarımızın, hele aşikâr bir yaş üzerinde olan, ek hastalığı olan vatandaşlarımızın asla ve asla hatırlatmak dozlarını ihmal etmemeleri gerekiyor.

*Yani salgın bitiyor artık aşıya gereksinim kalmadı üzere düşünmemeliyiz. Aşılı olan vatandaşlarımızın bilhassa akciğer enfeksiyonunun daha az olduğunu hatta akciğere inmediğini biliyoruz.

*TURKOVAC’ın da bilhassa Omikron varyantına kıymetli oranda tesirli olduğunu yeniden yine söylemek istiyorum. İtimatla her insanın kullanımı gerektiğinin altını çiziyorum.

*Hastane yükünün epeyce azaldığını, 21 vilayetimizdeki ağır bakımların kapatılmaya gerçek gittiğini ve bu süreçte bilhassa birinci pikten daha sonra şu an Türkiye’de hastane yükünün en az olduğunu devri yaşıyoruz.

* Bu, son derece kıymetli. Hala Avrupa’da ve pek hayli ülkede olay sayılarını ve hastane yükünü hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin geldiği noktayı kıymetli buluyorum.

Okumaya devam et...
 
Üst