Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bakan Koca’ya reaksiyon: İşin tweet atmak değil, sorunu çözmek

Leila

Global Mod
Global Mod
Son günlerde sıhhat çalışanlarına dikkat çeken bir biçimde artan şiddeti Twitter hesabı üzerinden eleştiren Sıhhat Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya tabipler reaksiyon gösterdi: Bakan’a tweet atmaktan diğer nazaranvleri olduğunu da hatırlatırız.

Sıhhat çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında bariz bir artış yaşanırken, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter hesabı üzerinden tenkitlerde bulunması tabipleri sıkıntıdan çıkardı.


Sıhhat çalışanları ve tabiplere yönelik şiddeti “Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde beyin kanaması niçiniyle 4 gündür tedavi bakılırsan bir hastamız kurtarılamayarak vefat etti. Bu olaya bütün arkadaşlarımız üzüldü. Hasta yakınlarıysa bir hemşiremizi, doktorumuzu, sıhhat çalışanlarını darp etti. Camları kırdı. Bu nasıl insanlık?” tabirleriyle paylaşan Koca’ya, tabipler ve sıhhat çalışanları reaksiyon gösterdi.

Bakan’ın paylaşımını etiketleyen İstanbul Tabip Odası, “Hekim ve sıhhat çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sayın Bakan’a tweet atmaktan diğer nazaranvleri olduğunu da hatırlatırız” derken, Prof. Dr. Tuğsan Hâkim Alım ise, “Ben 30 yıllık doktor olarak şiddetin bu biçimde tavan yaptığı bir periyot hatırlamıyorum. Sayın bakan! Lütfen istifa ediniz” kelamları ile yansısını gösterdi.

“ÇOZÜM MAKAMI OLDUĞUNUZUN FARKINDA MISINIZ?”

Bakan Koca’ya toplumsal medyada gösterilen yansıların kimileri şöyleki:

Mustafa Sarper: Bu bahis için şikayet değil, tahlil makamı olduğunuzun farkında mısınız ?

Prof. Dr. M. Fatih Yavuz: Sayın bakan, 35 yıllık doktor meslektaşınız olarak nazik üslubunuzu takdir ediyorum. Lakin bulunduğunuz makam şikayet değil tahlil üretmelidir, gücünüz tahlile yetmiyorsa siyaset uğruna sıhhat çalışanlarını daha fazla incitmeden bir an evvel gereğini yapınız.

TWITTER’DAN YAZINCA KALICI TAHLİL OLMUYOR

Alper Tunga:
Sayın bakanım bu soruyu sizin değil bizim sormamız gerek, sizin ise tahlil üretmeniz. Biz denedik Twitter’dan yazınca kalıcı tahlil olmuyor..

Ayten Okumuş: Halk olarak bunları fakat ben derim siz diyemezsiniz. Siz gerekeni yaparsınız. Siz gereken tedbirler almadıkça bu durumlar artarak devam edecek. Halk ve doktor ortasına daima gerginlik giriyor. Buna bir son verilsin artık. Yalnızca tabipler değil halk olarak bizler de rahatsızız.

Fırat Tamer: Bu nasıl insanlık diyerek şaşkınlığınızı belirtmek istediniz herbiçimde. Ben de bir vatandaş olarak kızgınlığımı söz edeyim size. Olay sizin nazaranv hudutlarınız ortasında oluyor. Tweet atıp şaşırmak yerine elinizdeki gücü kullanın da sıhhat çalışanımızı koruyun artık. Yeter!

Murat Bektaş: Bu nasıl bakanlık tweet atmak haricinde bir işe yaramıyor. Ha bir de her gün hekimliği daha nasıl rezil hale getiririm, doktorları nasıl sefalete mahkum ederim, doktorları nasıl kaçırırım, özel hastanelere doktorları nasıl ücretsiz peşkeş çekerim diye düşünmek haricinde.

Okumaya devam et...
 
Üst