Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

bakılırsavden alınan Vilayet Sıhhat Müdürü, uzman çavuş için kınama yayımlatmış

Leila

Global Mod
Global Mod
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki darp tezleri daha sonrası misyondan alınan Muğla Vilayet Sıhhat Müdürü İskender Gencer’in, başhekimlik ismine hastanenin toplumsal medya hesaplarından Uzman Çavuş Ali Aladağlı’yı (32) kınayan paylaşım yaptırdığı ortaya çıktı.

Yatağan Jandarma Komutanlığı’nda nazaranvli Uzman Çavuş Ali Aladağlı, 14 Mart’ta saat 23.00 sıralarında rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin akabinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Aladağlı, kendisini muayene etmek isteyen acil serviste bakılırsavli Dr. Tahir Tarımer (26) ile tartıştı.

Olaya hastanenin güvenlik bakılırsavlileri müdahale etti. Dr. Tarımer, tartışma sırasında darbedildiğini ileri sürdü. Bedeninde kızarıklık oluştuğunu ve gözlüğünün kırıldığını söyleyen Tarımer, darp raporu alıp Aladağlı’dan şikayetçi oldu. Ali Aladağlı da darp raporu aldı. Apandisit teşhisi konulan Aladağlı, ameliyat edildi.

‘SİNİRLENEREK İTİP, BOĞAZIMI SIKTI’ TEZİ

Dr. Tarımer, polisteki tabirinde olay anını şöyleki anlattı:

“Hasta apandisit kuşkusuyla Yatağan Devlet Hastanesi’nden sevk edildi. Ultrason çektirmek istediğini söylemiş oldu. Kendisine kan analizi ve başka tetkiklerin yapılmadan mümkün olmadığını anlattım. Evrakını alarak acil servisten ayrılmak istedi. Gerisinden gidip, çıkış yapmasına müsaade vermedim. Sonlanarak beni itip, boğazımı sıktı” dedi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki apandisit ameliyatının akabinde genel cerrahi servisinden taburcu edilen Ali Aladağlı, sıhhat çalışanlarının, “Sen şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz” sloganları içinde alkışla protesto edildi.

‘İFTİRAYA UĞRADIM’ DEYİP, ŞİKAYETÇİ OLDU

Gözaltına alınan Uzman Çavuş Ali Aladağlı, polis merkezinde bir daha rahatsızlandı. Sözü alınamayan Aladağlı, apandisit operasyonu olduğu bölgede şiddetli ağrı şikayetiyle polis takımlarınca Menteşe Devlet Hastanesi’ne gdolayıldü. Hastanedeki tedavisinin akabinde tekrar taburcu edilen Aladağlı, bir daha Komiser Hamdi Beyefendi Polis Merkezi’ne gdolayıldü.

Tabirinde Aladağlı, burada asıl mağdurun kendisi olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanına hakaret etmedim, fiziki müdahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir biçimde linç edildim ve iftiraya uğradım. Bu niçinle tabipten şikayetçiyim” dedi. Polisteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen Aladağlı, isimli denetim koşuluyla hür bırakıldı. Ayrıyeten tedbiren açığa alınan Aladağlı hakkında idari soruşturma başlatıldı.


Muğla Vilayet Sıhhat Müdürü İskender Gencer


İMGELER İLE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili ortaya çıkan güvenlik kamerası manzaralarında, akına uğradığını ileri süren Dr. Tarımer’in, evrakını masadaki bakılırsavlilerden alıp ayrılmak isteyen uzman çavuş Aladağlı’nın peşinden gidip ittiği, bu sırada da kayıp düşmesi yer aldı.

Manzaraların akabinde hastane idaresi, Dr. Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı. Aladağlı da Dr. Tarımer hakkında kendisine iftira attığı savıyla savcılığa cürüm duyurusunda bulundu. Tedbiren açığa alınan Aladağlı ise misyonuna iade edildi.

25 SIHHAT ÇALIŞANI SAVUNMA VERİYOR

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nin, olayla ilgili idari soruşturması ise sürüyor. Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında hastanedeki güvenlik kamerası manzaraları izlendi, alkışlı protesto gösterisine katılanlar belirlendi. Hekimlerin da içinde yer aldığı 25 sıhhat çalışanının bu hafta ortasında savunmalarının alınmaya başlandı.

‘HASTANE KAYDI BİR DAHA YAPILMAMALI’

Hastanede vazifeli hekimlerin WhatsApp kümesindeki yazışmaları da soruşturma belgesine girdi. Yazışmalarda, Aladağlı’nın kimlik ayrıntılarını paylaştıktan daha sonra ‘Belleğimize kazına’, ‘Hastane kaydı tekrar yapılmamalı’, ‘Kimlik ayrıntıları ile dilekçe yazıp, şu münasebet ile muayene etmek istemiyorum denilebilir. bu biçimde bir hakkınız var’ sözlerine yer verildiği ortaya çıktı.

Yazışmalarda ‘Şiddete karşı çıkmak, hastane yöneticilerinin nazaranvi. Tabibe işlenmiş bir suça yansıyı belirtmek için niye yanımızda olmadıklarını sahiden anlamakta kuvvetlik çekiyorum’, ‘Kesinlikle idare, bu biçimde durumda en önde olmadı’ sözleri de yer aldı.

VİLAYET SIHHAT MÜDÜRÜ VAZİFEDEN ALINDI

Yaşanan sürecin akabinde Muğla Vilayet Sıhhat Müdürü İskender Gencer nazaranvden alındı, yerine pratisyen tabip Ali Burak Mülayim atandı. Dr. Tahir Tarımer’i darp etmediği belirlenen Uzman Çavuş Ali Aladağlı hakkındaki isimli denetim kuralı da avukatlarının itirazıyla kaldırıldı.

VİLAYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN TALİMATI İLE KINAMA

Muğla Vilayet Sıhhat Müdürü İskender Gencer’in talimatıyla 15 Mart’ta başhekimlik ismine hastanenin Twitter hesabından kınama iletisi yayımlandığı ortaya çıktı.

Şifre ayrıntıları müdürlük bakılırsavlilerinde de olduğu öğrenilen hesaptan, ‘Kınıyoruz’ başlığıyla yayımlanan paylaşımda şu sözlere yer verildi:

“Her şartta fedakarca nazaranvini ifa etmeye çalışan meslektaşımıza yönelik 14 Mart 2022 tarihinde gerçekleşen şiddet yahut hakaret içerikli davranış ve tavır karşısında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi idaresi olarak olayın hukuksal sürecinin takipçisi alacağımızı bildiririz. Tabip arkadaşımıza yenidendan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sıhhatte yaşanılan bu tip şiddet içeren her türlü davranışı kınıyoruz.”

BAŞHEKİM ARADI, MÜDÜRÜ UYARDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turgan Togan’ın paylaşımın akabinde Gencer’i aradığı, güvenlik kamerası imgelerini seyrettiğini söylemiş olduği, uzman çavuşun haksızlığa uğradığını anlattığı bildirildi. Buna karşın paylaşımın 20 Mart’ta kaldırıldığı öğrenildi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst