Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

bakılırsavine son verilen Vilayet Sıhhat Müdürü: Kimse beni gaye göstermesin

Leila

Global Mod
Global Mod
Muğla’da geçtiğimiz hafta bir uzman çavuşla hekim içinde yaşanan olayın güvenlik kamerası imgelerinin ortaya çıkması ile başlayan olaylar zinciriyle nazaranvden alınan Muğla Vilayet Sıhhat Müdürü İskender Gencer açıklama yaptı. Olay tarihinde Muğla’da değil Ankara’da olduğunu kaydeden Gencer, “Kimse beni amaç göstermesin” tabirlerini kullandı.

14 Mart gecesi Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde acil serviste çalışan tabibin bir uzman çavuş tarafınca darp edildiğini tez etmesi üzerine gelişen olaylar ve uzman çavuşun çıkışta alkışlarla protesto edilmesi hayli konuşulmuştu.

İMGELER TABİBİ YALANLADI

Lakin olayın akabinde yayınlanan imajlar uzman çavuşun darp eden değil darp edilen olduğunu ortaya çıkarmıştı. Kamuoyunda önemli bir sansasyona niye olan olayların akabinde Vilayet Sıhhat Müdürlüğü misyonundan alınan Dr. İskender Gencer, kendisi hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

“OLAY GÜNÜ VE GECESİ MUĞLA’DA DEĞİLDİM”

Dr. İskender Gencer olayın yaşandığı gün birlikteinde olan iki kişi ile bir arada Ankara’da olduğunu belirterek ‘”Prof. Dr. Buğra Harmandar, Vilayet Sıhhat Hizmetleri Lider Yardımcısı Kadir Süzek ve makam sürücümüz ile birlikte 13 Mart günü öğlenden daha sonra Ankara’ya bakılırsavlendirme yazımız ile gittik. 14 Mart Günü Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımız ile Külliye de görüşmedeydık. 15 Mart’ta geri döndük” dedi.

Hususla ilgili kendisini arayan kimsenin de olmadığını söyleyen Gencer, yaşanan bahtsız olayın bilgilerinı Sıhhat Müdürlüğü’nün basın ünitesinde bakılırsavli çalışandan öğrendiğini, olayın yaşandığı hastaniçin tarafına hiç bir biçimde bilgi verilmediğini argüman etti.

Mevzu ile ilgili 16 Mart günü ilgili makamlar ile toplantı yaparak çabucak bir müfettiş gönderilmesini talep ettiklerini belirten Gencer, “Konunun yargıya da taşınmasının akabinde ilgili ve yetkili makamlar ile bir toplantı yaparak sıhhat bakanlığından bir müfettiş gelmesi tarafında karar verildi. Müfettiş talep yazısını yazdık yolladık” dedi.

“KINAMA YAZISI YAZIN DEMEDİM”

Dr. Gencer açıklamasının devamında “Olayın ertesinde husus medyaya yansıyıp açığa ve gözaltına alınınca sıhhat çalışanları ismine bir kınama yazısı yazalım dediler. Araştırmalar devam ediyor kimseyi rencide etmeden yazın formunda şifaen söylemiş oldum. Lakin hastanenin kınama yazısı yayınlayacağı dolaylı yoldan bilgi olarak iletildi.

Hastanenin internet sitesinde yayınlanan kınama bildirisinin içeriği hakkında da bilgim yoktu. Hastane idaresi tarafınca hazırlanmıştır. Sıhhat müdürlüğü ve Eğitim Araştırma Hastanesi, sitelerinden olayın seyri değişince benim talimatımla kaldırılmıştır” dedi.

“PROTESTOYA ASLA MÜSAADE VERMEZDİM”

Olayın taraflarından Uzman Çavuş taburcu olduğu gün yaşanan protesto ile ilgili konuşan Dr. Gencer “Hastane Başhekimi beni arayıp ‘personel protesto yapmak istiyor’ dedi. Buna mutlaka müsaade verememesini Başhekim olarak bunu engellemesini söylemiş oldum. Lakin olaylar olduktan daha sonra beni arayıp engelleyemedim diye bilgi verdi. Hastanenin kapılarının kilitlenmesi, protesto alkışları, kınama konuşmaları mutlaka Başhekimin sorumluluk alanındadır. Hastanede olan gelişmelerden sorumlu kişi hastane idare takımıdır, lakin bir olay olursa inceleme soruşturma yapacak kurum Vilayet Sıhhat Müdürlüğüdür” diyerek her insanın elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

“KİMSE BENİ GAYE GÖSTERMESİN”

2017 yılından bu yana Muğla Vilayet Sıhhat Müdürlüğü misyonunu yürüttüğünü ve geçtiğimiz salı günü misyondan alındığını belirten Dr. İskender Gencer, “Yaşanan olaylar bence her iki taraf için de adil değil ve vicdan yaralayıcı bir durum. Olayın oluşmasından gelişmesine, bugüne kadar kimlerin ne kadar hissesi olduğu bakanlıktan gelecek müfettiş ve mahkemede ortaya çıkacaktır. Kamuoyunda tek sorumlu benmişim üzere bir algı oluşturuluyor. Lakin kimse beni amaç göstermesin” diyerek isimli sürecin takipçisi olduğunu belirtti. (İHA)

Okumaya devam et...
 
Üst