Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Banco Santander, hissedarlarına temettüsünü %50 artıracağını açıklayarak Ibex'i geri çekiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Dün Banco Santander'in temettü artışının duyurulması borsada iyi hissettirdi; kuruluşun hisseleri %1,7 artışla kapandı ve bu durum sonunda %0,5 artış gösteren Ibex-35'in tamamına fayda sağladı. Şirket, haftanın bu ilk iş seansında hisse senedi sıralamasında ilk sıralarda yer aldı.


Banco Santander'in yönetim kurulu, önümüzdeki Mart ayının sonunda gerçekleşecek olan 2024 yılında yapılacak olağan genel kurul toplantısına, hisse başına brüt 0,095 avro tutarında tamamlayıcı nakit temettü onayı teklifinde bulunmayı kabul etti. finans kurumu tarafından duyurulacaktır. Böylece 2023 sonuçlarına göre tahakkuk ettirilen tapu başına toplam nakit ücret tutarı 17,6 euro cent olacak, bu da geçen yıla göre tahakkuk ettirilen nakit temettüye kıyasla yaklaşık %50'lik bir artışı temsil ediyor.

Yönetim kurulunun onayını bekleyen bu dağıtımın ödemesi önümüzdeki 2 Mayıs'tan itibaren yapılacak, dolayısıyla temettü toplama hakkına sahip hissenin son işlem günü 26 Nisan olacak, hisseler 25 Nisan'da temettüden pay olarak listelenecek. 29 Nisan ve kayıt tarihi 30 Nisan olacak.

Ayrıca banka, halihazırda düzenleyici yetki almış olduğu 1.459 milyon euro tahsis edeceği yeni bir hisse geri alım programı geliştirmeyi de kabul etti. Bu program salı gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.


Nakit ödeme ve hisselerin geri satın alınması, grubun hissedar ücretlendirme stratejisinin iki ayağını temsil ediyor. Toplamda bu miktar, nakit temettü (2,769 milyon euro) ve geri satın alma programları (2,769 milyon euro) arasında yaklaşık eşit parçalara bölünerek grubun 2023'teki atfedilebilir net kârının %50'sine tekabül eden 5,538 milyon euroya ulaşacak. Bu miktar yaklaşık %10'luk eşdeğer bir getiriyi temsil ediyor. Haziran ayında yeni hisse geri alımı tamamlandığında Santander, 2021'den bu yana tedavülde olan hisselerinin yaklaşık %11'ini geri satın almış olacak.

'Ödeme' (kârın hissedarlara dağıtılan kısmı), bir yıl önce açıklanan ve banka başkanı Ana Botín tarafından onaylanan ücretlendirme politikasına uygun olarak kârın %40'ından %50'sine çıkar. 2023 yılı sonuçlarının son sunumu.
 
Üst