Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bankacılık böyle değişti: On beş yılda 55 kuruluştan 10 kuruluşa

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
BBVA ve Banco Sabadell, İspanyol bankacılık kurulunu yeniden faaliyete geçirdi. Her iki tarafın birleşmesi için yapılan müzakerelerin onaylanması, on yılı aşkın bir süre içinde 55 kuruluştan neredeyse bir düzine kuruluşa ulaşan bir sektörde en son yoğunlaşma dalgasının kapısını açıyor.


CaixaBank ile Bankia'nın Eylül 2020'de duyurulan ve ertesi yılın Mart ayında resmileşen birleşmesinden bu yana benzer bir hareket yaşanmamıştı. Bu, düzenleyiciler tarafından teşvik edilen ve sektörün üç devinin (Santander, BBVA ve CaixaBank) şu anda 2009 yılında tamamen yalnız başına faaliyet gösteren neredeyse otuz kuruluşun varlıklarını yönetmesiyle sonuçlanan uzun bir süreçteki son operasyondu. Üçünün yanı sıra sadece Unicaja, Kutxabank, Ibercaja, Cajamar ve Bankinter ayakta kalıyor ve bu bankalardan bunca yıl yüzde yüz tek başına ayakta kalabilen tek banka o.

Ana İspanyol bankacılık gruplarının gelişimi (2009-2021)

BE tarafından müdahale edildi (yöneticilerin değiştirilmesi)


FROB tarafından kontrol edilen sermaye


BBVA ile Sabadell arasındaki operasyon sonuç verirse tüm gözler Unicaja'ya çevrilecek. Unicaja, Unicaja'nın, Josep başkanlığındaki Katalan bankasıyla birleşme için ideal aday olacağı yönündeki yoğun söylentilerin ardından oyun dışı bırakıldı. Oliu.

Şu anda tüm sektör, birleşmeleri her zaman büyüklük ve kârlılık kazanmanın bir formülü olarak savunmasına rağmen rekabetin bozulması veya finansal dışlanma gibi olası risklerin de farkında olan denetleyicilerin görüşlerini de yakından takip ediyor.


Her halükarda sektör, bundan sonra yeni bir oyun alanına, daha düşük faiz oranlarına yönelmesi gerektiğini biliyor; bu da kuşkusuz gelirini etkileyecek ve büyüme kapasitesini sınırlayabilecek. Belki de birleşmeler bu yeni senaryoyla yüzleşmek için bir kez daha seçilen araç olacaktır.



Ana İspanyol bankacılık gruplarının (2009-2021) gelişimine ilişkin bilgiler İspanya Merkez Bankası'ndan gelmektedir.
 
Üst