Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’ndan şoke eden fragman: Oruç Reis vefat etmiştir!

Beykozlu

New member
Akdeniz’i Türk gölü haline getiren kahramanların kıssasını husus edinen TRT 1’in Es Sinema imzalı Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi, dönemin en tezli imaller içinde yer alıyor.

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, senaryosunu Mustafa Burak Doğu ve Ethem Arslan’ın kaleme aldığı Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi, her kısmıyla nefes kesiyor.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Ulaş Tuna Astepe, Ehil Dikinciler ve Pelin Akil’in yer aldığı Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi, 20 Ocak Perşembe akşamı 16. kısmıyla izleyici karşısına çıktı.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı’nın son kısmında, Oruç Reis’in ağır faydalanması izleyiciyi kaygılandırırken dizinin merakla beklenen 17. kısım fragmanı yayınlandı.

Yayınlanan fragmanda, Oruç Reis’in vefat ettiği haberi duyuruldu. Bunun üzerine ”Barbaroslar Oruç Reis öldü mü? Oruç Reis tarihte nasıl ve ne vakit öldü? Engin Altan Düzyatan diziden çıkıyor mu?” üzere soruların cevabı merak konusu oldu.

Pekala Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı Oruç Reis öldü mü? Engin Altan Düzyatan diziden ayrılıyor mu, niye çıkıyor? İşte Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı 17. kısım fragmanı…


BARBAROSLAR AKDENİZ’İN KILICI ORUÇ REİS ÖLDÜ MÜ?

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinin yayınlanan son kısmında, Oruç Reis karnından yara almıştı. İki ok darbesi de alan Oruç Reis diziden çıkacak mı merak edilmişti.

Yayınlanan yeni kısım fragmanda, Oruç Reis’in öldüğü duyuruldu. Lakin Engin Altan Düzyatan’ın diziden ayrılacağı ile ilgili çabucak hemen resmi bir açıklama gelmedi.

Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı Oruç Reis öldü mü, ölecek mi, diziden mi çıkacak sorularının cevabı, haftaya yayınlanacak olan yeni kısımla birlikte belirli olacak.


ENGİN ALTAN DÜZYATAN DİZİDEN AYRILIYOR MU?

Barbaroslar dizisinin 16. kısmında Oruç Reis yani Kızıl Sakal, Pietro’nun tuzağı kararı ağır yaralandı. Dizinin son sahnelerinde hareketsiz kalan Oruç Reis’in akıbeti izleyicide soru işareti bıraktı.

Öte yandan yayınlanan 17. kısım fragmanında, ”Oruç Reis’i kaybettik” kelamları öne çıktı. Hilallerle bezeli örtüye sarılı tabutun yer aldığı fragmanda Hüma Hatun, ”Ben iki oğul verdiğim toprağa, Oruç üçüncüsü oldu. Nasıl ki Oruç’u toprağın altına gömeceksek, içimizdeki acıyı da bağrımıza gömmek bizim görevimiz.” kelamlarını sarf etti.

Engin Altan Düzyatan’ın diziden ayrılıp ayrılmadığı 27 Ocak günü yayınlanacak 17. kısımla netlik kazanacak.

ORUÇ REİS TARİHTE NE VAKİT VEFAT ETTİ?

Cezayir’in doğusunda, İspanya’nın hakimiyeti altında bulunan Tlemsan’ı elde eden Oruç Reis, İspanyollardan yardım alan Tlemsan buyruğuna karşı, elde ettiği yerleri savundu. Topraklarını yedi ay boyunca müdâfaa etti.

Yerli halkın ihanet etmesi üzerine, Cezayir’e dönmek için düşman kuşatmasını yarıp dışarı çıkmaya çalıştı. Düşmanı yararak bir kısım leventleriyle bir arada ırmağı geçti. Lakin yirmi kadar levendi, düşman tarafında kalmıştı.

Oruç Reis, kurtulma ümidi olmadığını bile bile leventlerini yalnız bırakmamak için yeniden düşmanları ortasına daldı. Irmağı geçmeye çalışırken leventlerinin birçok öldü. Tek kollu Oruç Reis, yanındaki son levendin de öldüğünü gördükten daha sonra, aldığı mızrak yarası kararı öldü.

Oruç Reis’in vefatını İspanya Hükümdarı’na ispatlamak isteyen İspanyollar cesedin başını keserek almışlar ve bal dolu bir torba içerisine koyarak İspanya’ya götürmüşlerdir. Bunu yapmalarının sebebi, birfazlaca seferler Oruç Reis’le çatışmaya giren İspanyolların, onu öldürdüklerini İspanyol Hükümdarı’na bildirmelerine karşın bunların hiç birinin hakikat çıkmamasıdır.

Oruç Reis’in başı kesik vücudunu alan leventler onu Cezayir’e getirdiler ve Cezayir’in ulusal evliyalarından olan Sidi Abdurrahman’ın Kasbah’da bulunan Sidi Abdurrahman Camii yanındaki türbesine gömdüler.
 
Üst