Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Barcelona, kaçak turist apartmanlarının bulunduğu binanın sahibine 420 bin euro para cezası verdi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
3 Ocak 2024 Çarşamba 09:49

| 10:02 güncellendi


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Barselona Kent Konseyi, Ciutat Vella bölgesindeki bir binanın sahibini, Booking ve Airbnb aracılığıyla yasadışı turistik konaklama yeri olarak pazarlamak için 14 ev kiralayan sahibine 420.000 euro para cezası verdi.

Nisan ayında yapılan ortak incelemenin ardından, 15 evden 14'ünün, turistik faaliyette bulunma ruhsatı olmayan dairelerde kalan turistler tarafından işgal edildiği ve geri kalan dairede, anahtarların ve evlerin teslim alınmasını yöneten eski bir kiralık daireye sahip bir kiracının yaşadığı tespit edildi. biletler ve kat çıkışları.


Evleri, yasadışı turistik konaklama kiracılarına uzun vadeli sözleşmelerle “görünüşe göre yasal olarak” kiraladı. Böylece mülk, Belediye Meclisi'nin idari yaptırım sürecinin nihai sonuçlanma tarihi yaklaştığında kira sözleşmesini feshederek veya mal sahibini değiştirerek dosyadan kurtuldu.

Konsey ayrıca, idarenin denetimini önlemek için suçluların farklı isimler, fotoğraflar ve sunuculara sahip platformlardaki reklamları devre dışı bıraktığını veya etkinleştirdiğini de tespit etti.


Yaptırıma ek olarak Belediye Meclisi, mülkün gerekirse kamu hazinesine de yanıt vermesi için dosyada yer alan tüm bilgileri Vergi Dairesine gönderecek.






Yorum





Hata bildir
 
Üst