Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BBVA, 11 Ekim’de hisse başına 0,16 euro temettü dağıtacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
BBVA’nın bu Çarşamba günü toplanan yönetim kurulu, finansal kuruluşun 2023 yılı sonuçları dikkate alınarak hissedarlarına 11 Ekim’de nakit ödeme yapılacak bir temettü dağıtmayı kabul etti. Haziran ayına kadar 3 milyar 878 milyon euro gelir elde etti. . Bu, hisse başına 16 brüt euro sentlik bir temettü anlamına geliyor. Yönetim kurulunun onayladığı bu ödeme, geçen yılın Ekim ayında ödenen hisse başına 12 sentten %33 daha fazlasını temsil ediyor.


Grup, BBVA’nın hissedar ücretlendirme politikasının kârın %40 ila %50’si arasında bir ödemeyi öngördüğünü hatırlatıyor. Carlos Torres’in başkanlığını yaptığı finans kuruluşu, “Yani, bir yılda elde edilen sonucun %40 ila %50’si, hisse geri alımlarıyla birleştirilebilecek nakit temettü ödemesine tahsis ediliyor” diyor.

Bu politikanın uygulanması iki ödeme yoluyla gerçekleştirilir (biri, genellikle her yılın Ekim ayında gerçekleşen cari ödeme ve diğeri ise belirlenen takvime göre her yılın Nisan ayında ödenen tamamlayıcı ödemedir) Şirkete göre, kârın hissedar ücretlerine ayrılmayan kısmı büyük ölçüde BBVA’nın kredi verme kabiliyetini güçlendirmek için kullanılıyor.

BBVA, bankanın “sağlam sermaye pozisyonuna” atfettiği bu ücretlendirme politikasının yanı sıra, son yıllarda olağanüstü hisse geri alım programları da hayata geçirdi.

Böylece BBVA, 2021 yılından bu yana hissedarlarına temettü ve hisse geri alımları arasında 8,2 milyar euro dağıttı. Buna 2023’e ait bu ara temettü de eklenirse rakam, dönem içinde hissedarlar arasında dağıtılan 9.000 milyon Euro’nun üzerine çıkacak.

BBVA Başkanı Carlos Torres, “Birçoğu aile ve tasarruf sahibi olan yaklaşık 800.000 hissedarımız için zaman içinde cazip ve sürdürülebilir ücretlendirme sağlamaya kararlıyız” dedi.

Ocak 2021’den bugüne (26 Eylül kapanış rakamlarıyla) BBVA’nın payı, İspanya’daki emsallerinin üzerinde %85 oranında değer kazandı. Bu çarşamba günü, son seansta %1’den fazla değer kazandıktan sonra hisse başına 7,45 eurodan kapandı.
 
Üst