Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BBVA Başkanı, “güçlü bankaların” krizlerin panzehiri olduğunun altını çiziyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
BBVA Başkanı, Genel Kurul toplantısını, finans piyasasının endişeye açık olduğu açık olmasına rağmen, hisse senedi fiyatında ılımlı ama rahatlatıcı bir toparlanmanın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunu kimse bilemez bir gönül rahatlığıyla karşıladı. oynaklık. Kuruluş, Silikon Vadisi Bankası’nın dünya bankacılığına bir güvensizlik izi yaymasından hemen önce, Salı günü günün sonunda sahip olduğu değeri tam olarak geri kazanmadı, ancak Perşembe günkü açık toparlanma işaretleri ile ilk günkü şüpheler arasında gidip geldi. bugünkü listenin saatleri. Toplantı sırasında hisseler biraz düzensiz bir davranış sergiledi ve %0,9 artış ile %0,2 düşüş arasında hareket etti.


Carlos Torres, bu Cuma günü hissedarlara, altta yatan sorunlarla ilgili endişeleri gidermek için çok yakında sahneden kaybolacak olan bir ‘mini krize’ tanık olduğumuz hissini iletti. Ana olan, enflasyon, Ukrayna’daki savaşı ve jeopolitik gerilimleri gözden kaçırmadan. Ve tüm bunlar, bankanın yılın geri kalanında sahip olacağı evrime ilişkin iyimser bir vizyonla tatlandırıldı. Buna rağmen, “faiz oranlarındaki ani yükselişin finansal piyasaları da etkilediğini, bu hafta yaşadığımız gibi dalgalanma ve belirsizlik dönemlerine neden olduğunu” kabul etmekten kendini alamadı.


Alakalı haberler







Geleneksel olarak, hissedarlar toplantısı resmi, bürokratik bir eylemdir, genellikle sıkıcıdır ve sürprizlere çok az yer verilir. Diğer işlevlerin yanı sıra, bir şirketin son mali yılındaki hesaplarını onaylaması gereken, yasanın gerektirdiği yıllık toplantıdır. Ancak BBVA’nın 2022’deki sonuçları, Şubat ayından beri bilinmesine ek olarak, bugünlerde yaşadığımız gibi bankacılık çalkantılarının olduğu bir dönemde, tarih öncesi.

Bununla birlikte Torres, güven verici mesajının bir kısmını, başarısızlıktan sonra piyasayı saran spekülatif gerilimlere karşı en iyi kalkan olarak finans kurumunun iyi sonuçlarına odakladı – bu, son zamanlarda banka kârlarının aşırı olduğunu düşünenlerle çelişen bir şey. Silikon Vadisi Bankası. “BBVA bankalarının sağlamlığına ve gücüne değer verildiği zamanlar şimdiki gibi.” “Belirsizlik ve oynaklığa rağmen 2023’ü güvenle karşılıyoruz” diyerek iyimser bir mesajla vurguladığı bir vizyona işaret etti.


iyi sonuçlar



Ve gerçek şu ki, kuruluşun geçen yılki sonuçları çok iyiydi, faiz oranlarındaki artışla el ele ve aynı zamanda başkanın hatırlattığı gibi, “geçen yıl on bir milyonu yakalamamıza izin veren işin genişlemesi. müşteriler. Banka, 2022 mali yılını 2021’e göre %38 artışla 6.420 milyon euro kârla kapattı. %30,4 ile 19.153 milyon euro rakamına ulaşıyor. İşletmenin ikinci büyük gelir ayağı olan komisyonlar %12,3 ile daha ılımlı bir büyüme kaydetti.

Banka başkanı, BBVA’yı etkileyen tartışmalı konulardan biri olan, finans kurumları ve enerji şirketlerini etkileyen ve geçen yılki gelirlerine göre kasalarına 225 milyon dolara mal olacak yeni vergiyi sessizce ve açık bir şekilde değinmeden geçirdi. Torres, onu eleştirmek şöyle dursun, “işimiz aynı zamanda kamu hazinesine önemli gelir sağlıyor. 2022’de faaliyetimiz, BBVA’nın kendi vergileri ve çalışanlar veya tedarikçilerden alınan hizmetler gibi üçüncü şahıslara karşılık gelen vergiler dikkate alındığında, yaklaşık 11.000 milyon avroluk benzeri görülmemiş bir vergi katkısıyla sonuçlandı.” dedi.

Ayrıca bankanın dünya çapında 115.000 kişiyi istihdam ettiğini ve 2022’de 11.000 yeni çalışanın bankaya katıldığını hatırlamak için durdu.

Öte yandan, hissedarlar kurulu, hâlihazırda dağıtılmış olan 12’ye eklenen hisse başına tamamlayıcı temettü olarak 31 euro cent’in dağıtımını onaylayacak ve geçen yılın karına tahakkuk eden unvan başına 43 cent’lik ödemeyi kapatacak.
 
Üst