Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bebeklerde Öksürük

Leila

Global Mod
Global Mod
Bebeklerde öksürük en sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Bebeklerde öksürük, kendini uygun bicimde tabir etme marifetleri tam olarak gelişmediği için anne babalar açısından zorlayıcı olabilmektedir. Bebeklerde öksürme refleksi boğazdaki tahrişten, yabancı bir cisimden, balgamdan yahut bir enfeksiyondan kaynaklanıyor olabilir. Öksürmenin şiddeti ve birlikteindeki emareler dikkatle incelenmelidir. Daima devam eden ve birlikteinde farklı belirtilerle ortaya çıkan öksürüklerde katiyetle doktora danışılmalıdır.

Bebeklerde kuru öksürük, birtakım alerjik tepkilerden kaynaklı olabileceği üzere, teneffüs yollarındaki bir sıkıntıdan da kaynaklı olabilir, bir sorun teşkil etmeyen teneffüs yolu refleksi de olabilir. Bebeklerde geçmeyen öksürük için ne olursa olsun hekiminize danışmalısınız.

Bebeklerde öksürük yol açar?

Bebeklerde öksürüğün birfazlaca sebebi olabilir. Bebeklerin bulunduğu ortamdaki toz, sigara dumanı üzere alerjiyi tetikleyebilecek etmenler ve birfazlaca niçinden dolayı kuru öksürük görülebilir. çoğunlukla devam eden öksürüklerde, bebeğinizin rastgele bir şeye alerjisinin olup olmadığına bakmak kıymetlidir. Bunun yanında bebek reflüsü de öksürüğe niye olabilen ve bebeklerde sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.

*Bebek Reflüsü

*Alerjik hastalıklar (Örn: Toz-polen alerjisi, İnek sütü protein alerjisi vb.)

*Solunum Yolları Hastalıkları (Örn: Akut Bronşiolit, Krup vb.)

*Yabancı Bir Cisim

Bebeklerde sık görülen öksürük sebepleri ortasında sayılabilir.

Bebeklerde Öksürüğe Ne Güzel Gelir?

Öksürük, anne-babaların kaygısını arttırmaktadır. Bebeklerin bulunduğu ortamdaki toz, alerjiyi tetikleyebilecek etmenler üzere biroldukca niçinden ötürü kuru öksürük görülebilir. Bol sıvı tüketimi öksürüğe yeterli gelir.

Bilhassa yalnızca anne sütü ile beslenilen birinci 6 aylık devirde bebeğinizi daha sık aralıklarla emzirebilirsiniz. Lakin bu vakitteki bebeklerde çoğunlukla görülen bronşiolit stili enfeksiyonlar olabileceğinden dikkatli olmak gerekir, bebeğinizde öksürük ile bir arada süratli soluk alıp verme, soluk alıp verirken inleme, beslenme yetersizliği üzere bulgular var ise kesinlikle hekiminize başvurmanız gereklidir.

Bir yaş daha sonrası olan çocuklarda ise akşam yatmadan bir saat evvel içilecek ılık ıhlamur-bal karışımı yahut bir-iki çay kaşığı bal tüketimi, öksürüğün şiddetini hafifçeletebilir. 3-4 günü geçen ve ek belirtileri olan (ateş, halsizlik, işyahsızlık vb) öksürük durumlarında hekiminize başvurmanız gerekir.

Bebeklerde Öksürük Ne Vakit Tehlikelidir?

Bebeklerde kuru öksürük diğer bir belirti ile ortaya çıkmadıysa sıklıkla tehlikeli değildir. Lakin yabancı bir cisimden meydana gelen bir öksürükte ya da bir ve birden çok belirti ile kendini gösteren kuru öksürüklerde muhakkak hekiminize danışmalısınız. Öksürmenin birden çok niçini olabileceği için sıklıkla tekrar eden ve bebeğinizde teneffüs kuvvetliğü yaratan öksürüklerde hemen bir sıhhat kuruluşuna başvurmalısınız.

*Öksürükle birlikte hırıltı ve ateş belirtileri varsa,

*Bebeğinizin teneffüs zahmeti yaşamasına niye olacak kadar şiddetli bir öksürük varsa,

*Yabancı bir cisimden kaynaklı öksürük bulunduğunu düşünüyorsanız, kesinlikle hekiminize danışmalısınız.

Okumaya devam et...
 
Üst