Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bedeninizin Günlük Muhtaçlıklarını Destekleyecek ve Protein Bakımından Güçlü 10 Meyve

Leila

Global Mod
Global Mod
Günlük beslenme alışkanlıklarınıza meyve tüketimi de dahil mi? İşte protein açısından varlıklı bu meyveleri günlük beslenmenize eklemenizin bir diğer sebebi…????


Kaynak: https://camillestyles.com/wellness/10…

Meyveyi protein açısından varlıklı bir yiyecek olarak görmeseniz de, kimi meyveler günlük protein amaçlarınızı değerli ölçüde destekleyecektir.


Bu, günlük beslenmenizin kalitesini artırırken protein alımınızı meyve ile desteklemenizin bir yolu. Protein açısından varlıklı bu meyveleri bu yıl diyetinize eklemeyi unutmayın!


1. Portakal



Orta uzunluk taze bir portakal, yaklaşık 1 gram protein içerirken, bir porsiyon taze soyulmuş portakal dilimleri, 2 gram protein sağlar. Bu meyvenin kalorisi düşüktür ve lif, A vitamini, C vitamini ve kalsiyum açısından yüksektir.


2. Kavun


Kavun, kuvvetli antioksidanlar içeren, bağışıklık sistemini güçlendiren A ve C vitaminleri ile yüklüdür. Ayrıyeten, kavunun turuncu rengi, düzgün bir beta-karoten deposudur, bu, göz ve cilt sıhhatinden sorumlu bir besin hususu olduğunu gösterir.


3. Avokado


Muhtemelen avokadonun eksiksiz bir yağ kaynağı olduğunu aslına bakarsan biliyorsunuzdur, lakin her bir porsiyonunda yaklaşık üç gram protein içerdiğini de biliyor muydunuz? Avokado, lif, folik asit, magnezyum, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir. Bu meyvenin eşsiz yağ ve lif bileşimi sizi tok tutacaktır.


4. Kayısı


Bir porsiyon çiğ kayısı, yaklaşık iki gram protein içerir. Bu sert çekirdekli meyve beraberinde yeterli bir potasyum, A ve C vitamini deposudur, ayrıyeten göz ve cilt sıhhati için mükemmeldir.


5. Kivi


Porsiyon başına iki gram protein ile kivi, rastgele bir diyete besleyici bir katkı sağlar. Kivinin kabuğu da ekstra lif içerir.


6. Böğürtlen


Kivi ile bir arada, bir porsiyon böğürtlen yaklaşık iki gram protein ve sekiz gram lif içerir. Ayrıyeten, önerilen günlük C vitamini ölçüsünün yaklaşık yüzde 50’sini, antioksidanları ve beyni güçlendiren polifenolleri içerir.


7. Kuru üzüm


Kurutulmuş meyveleri seviyorsanız, şanslısınız. Kuru üzüm, protein için uygun bir besindir. Yaklaşık 60 kuru üzüm, yaklaşık bir gram protein içerir.


8. Muz


İçerdiği yüksek potasyum pahası ile bilinen muz, ayrıyeten her bir porsiyonda yaklaşık 1,6 gram protein içerir. Muz, yüksek lif, prebiyotik, A vitamini ve magnezyum deposudur.


9. Greyfurt


Bu narenciye yalnızca bir C vitamini deposu olmakla kalmaz, bununla birlikte orta uzunluk bir greyfurt neredeyse iki gram protein sağlar. Ayrıyeten kan şekerini düzenler ve sizi tok fiyat.


10. Kiraz


Yazın en lezzetli meyvelerinden biri olan kiraz, porsiyon başına yaklaşık bir gramdan fazla protein içerir. Kan basıncını düzenleyebilen mükemmel bir potasyum deposudur. Kiraz, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Kiraz, ayrıyeten doğal uyku döngülerinizi destekleyebilen melatonin açısından da zengindir.

Okumaya devam et...
 
Üst