Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Benzin istasyonlarının inşasını ve hidrojen kamyonlarının geliştirilmesini koordine etmek

Hasan

New member
Ortak bir çalışmada, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ve Ludwig-Bölkow-Systemtechnik (LBST) şirketi, hidrojen dolum istasyonlarının inşası için gelişme durumunu ve beklentileri inceledi. Ulusal kamyon trafiğine odaklanıldı. Çalışma “H2-Uzun mesafe taşımacılığında ticari araçlar için altyapı”, Almanya’da ve yurtdışında uzun yolculuklarda kamyonlara hidrojen sağlamak için teknolojiler ve önlemler sunuyor.

Hidrojenli kamyon üreticileri şu anda 1.000 kilometreye kadar menzilli uzun mesafe taşımacılığına uygun araçları test ediyor. Bu, öncekinden daha büyük bir depolama kapasitesine sahip hidrojen tankları gerektirir. Depolama teknolojisine bağlı olarak, üreticiler seri üretimi bir ila dört yıl arasında planlıyor.

Çalışma, benzin istasyonu ağının ve altyapısının, yeni hidrojen kamyonlarının piyasaya sürülmesine paralel olarak kurulmasını tavsiye ediyor. Hidrojenle yakıt ikmali ayrıca doldurma ağızları, tank bağlantıları ve prosesler için acilen uluslararası tekdüze standartlar gerektirir.


Gösterim projeleri, hidrojen altyapısının inşasını hızlandırabilir



CO’nun yaklaşık yüzde 35’i2-Trafikteki emisyonlar ticari araçlardan kaynaklanır – bunların büyük bir kısmına uzun mesafeli trafik neden olur. 2021’de kabul edilen İklim Koruma Yasası, ulaşım sektöründeki emisyonların 2020 seviyelerine kıyasla 2030 yılına kadar yarıya indirilmesini gerektiriyor. “Yeşil” hidrojenle çalışan kamyonlar CO’yu azaltabilir2-Yük trafiğinden kaynaklanan emisyonları önemli ölçüde azaltır. Hidrojen, yenilenebilir enerjiler yardımıyla iklim dostu bir şekilde elde edilmektedir.

Hidrojen kamyonlarının genel kullanıma açılması birkaç yıl alacak. Yazarlar ekibi, 2030 yılına kadar ulaşılacak iklim koruma hedeflerine yönelik olarak acil bir eyleme geçilmesi gerektiğine işaret ediyor. Bilimsel olarak desteklenen tanıtım projeleri, yeni depolama teknolojilerinin test edilmesine paralel olarak benzin istasyonu ağının inşasını kolaylaştırabilir ve hızlandırabilir.


hidrojen gazı veya sıvı hidrojen



DLR ve LBST’den yazarlardan oluşan ekip, ekonomik, lojistik ve teknolojik kriterleri dikkate alarak hidrojen kamyonları için verimli bir benzin istasyonu ağı kurma seçeneklerini analiz etti. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, gaz halindeki hidrojen yerine sıvının kullanılması için de geçerlidir.

Kamyonlar için sıvı hidrojen ve geleceğin tank sistemlerinin kullanılması, benzin istasyonları ve hidrojen altyapısına yeni talepler getiriyor. Gaz halindeki hidrojen dolum istasyonlarında sadece basınçlı tanklı araçlar doldurulabilir – sıvı hidrojen dolum istasyonları ise tüm tank sistemlerine hizmet verebilir.


Tanker, boru hattı veya yerinde elektroliz ile hidrojen



“Günümüzde hidrojen, benzin istasyonlarına gaz veya sıvı halde tankerle ulaştırılıyor. Bir benzin istasyonunun büyüklüğüne ve yerine bağlı olarak, gelecekte bir boru hattına bağlantı düşünülebilir. DLR Araç Kavramları Enstitüsü’nden araştırmanın ortak yazarı Mathias Böhm, kırsal alanlarda elektroliz yoluyla yerinde hidrojen de üretilebileceğini açıklıyor. “Bir dolum istasyonunun gaz veya sıvı hidrojen sunup sunmayacağı, büyük ölçüde ana ulaşım yollarındaki konumuna ve kurulmakta olan tank teknolojilerine bağlıdır.”

Benzin istasyonu ağının genişletilmesi ve tedariği için yapılan teknoloji değerlendirmesi sırasında, DLR yazarları, hidrojen altyapısı ve demiryolu taşımacılığı için depolama konusundaki araştırma projelerinden çalışmaya çok sayıda beceri ve deneyim katmayı başardılar.


Her gün benzin istasyonu başına sekiz tona kadar hidrojen



“Bugünün dizeliyle karşılaştırılabilir dolum kapasitelerine ulaşmak için, benzin istasyonu başına günlük gereksinim bir ila sekiz ton hidrojen olacaktır. Bu, günümüzün hidrojen dolum istasyonlarının kapasitesinin yaklaşık on katına tekabül ediyor” diye vurguluyor çalışmanın ortak yazarı olan Ludwig-Bölkow-Systemtechnik’ten Jan Zerhusen. Araştırmaya göre, Almanya ve Avrupa’daki hidrojen üretim kapasiteleri şu anda çok düşük. Bu.


Tek tip yakıt ikmali prosedürleri



Hidrojen depolarının doldurulması, dizel yakıtın doldurulmasından temel olarak farklıdır. Tanklar, hidrojeni birkaç yüz barlık yüksek basınç altında veya -250 santigrat derece civarında sıvı, kriyojenik hidrojen olarak depolar. Bu, özel doldurma ağızları ve gaz geçirmez tank kaplinleri gerektirir. “Yakıt ikmali, sözde yakıt ikmali protokolleri yardımıyla gerçekleşir. Bunlar, yakıt ikmali basıncını ve yakıt ikmal hızını düzenler,” diyor Jan Zerhusen. “Uzun mesafe taşımacılığında hidrojen kamyonlarının kullanımı için tek tip standartlara acilen ihtiyaç var.”


Günümüzün hidrojen tankları kamyonlara yeterli menzil sunmuyor



Ortalama 400 kilometrede, günümüzün hidrojen kamyonlarının menzili, uluslararası yük taşımacılığı için hala çok kısa. Mathias Böhm, “Daha yüksek depolama yoğunluğuna sahip hidrojen tankları, uzun mesafeli kamyon taşımacılığı için bir çözümdür” diye açıklıyor. “Yüksek basınçlı tanklar veya sıvı hidrojen için tank sistemleri ile kamyonların sürüş menzili yaklaşık 1.000 kilometreye çıkarılabilir.” Ancak, tank çeşitlerinin mevcut teknolojik olgunluk seviyeleri önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Araştırmayı yapan ekip, halihazırda otomobiller için piyasaya hazır olan 700 bar varyantının gelecekte uzun mesafeli kamyon taşımacılığında da kullanılacağını varsayıyor.
 
Üst