Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Beyaz önlük giyen hoşluk uzmanlarından epilasyon aksiyonu

Leila

Global Mod
Global Mod
Danıştay tarafınca verilen karar daha sonrası hoşluk salonlarında fotoepilasyon aygıtlarının kullanmasının yasaklanmasına karşı Türkiye’nin dört bir yanından gelen hoşluk uzmanları, beyaz önlük giyerek Üsküdar’da aksiyon yaptı.

Dermatolog ve estetik cerrahların açtığı dava daha sonrası hoşluk salonlarında fotoepilasyon aygıtlarının kullanması yasaklanmıştı.


Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Üsküdar’da toplanan hoşluk uzmanları ve işletme sahipleri, aygıtların kaldırılması daha sonrası iş yapamadıklarını, ortalama pahası 100 bin lira olan aygıtların ise borçlarını ödemeye mecbur kaldıklarını belirterek hareket yaptılar. Harekete katılan dal çalışanları, verilen karar daha sonrası epey sayıda işçinin de işsiz kaldığını lisana getirdiler.


İstanbul Hoşluk Uzmanları Esnaf Odası Lideri Ayşe Aydın


EPİLASYON AYGITLARI ÇÖPE ATILIYOR

Bahse ait açıklamalarda bulunan İstanbul Hoşluk Uzmanları Esnaf Odası Lideri Ayşe Aydın, şunları söylemiş oldu:

– Meslek lisesi ve üniversite okuyarak diploma sahibi olduk. yıllar uzunluğu süren eğitim ve çıraklık periyodu geçirdik. Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalarımızı aldık, öğrendik, öğrettik ve işimizi hakkıyla yaptık.


– Bugün ise Türk Dermatoloji Derneği’nin açmış olduğu dava sonucunda Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalamış olduğu yönetmelik hiçe sayılarak, 2017’de bir daha kazanmış olduğumuz meslek haklarımız, Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalarımız, eğitim haklarımız, 5362 sayılı Kanun ile korunan esnaf ve sanatkâr haklarımız elimizden alındı.


– Artık meslektaşlarımızın elindeki epilasyon aygıtları çöpe atılıyor, yüklü ölçüde maddi cezalar veriliyor, hoşluk uzmanlarımızın salonları kapatılıyor ve tabelaları sökülüyor. Bu alınan karar, seansları devam eden müşterilerimizi mağdur etmiş ve yatırım yapan esnafımızı maddi çıkmaza sürüklemiştir.

Okumaya devam et...
 
Üst