Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları ağlayan bebeği uyutmanın en uygun yolunu buldu

Leila

Global Mod
Global Mod
Japonya’da vazife yapan bilim insanları yeni ebeveyn olmuş bireylerin ağlayan bebeklerini uyutmak için en güzel tekniği ortaya çıkardı.

Japonya’nın başşehri Tokyo’daki Roken Beyin Bilimleri Merkezi’nde vazifeli Dr. Kumi Kuroda, yaptığı araştırmalar kararında bebekleri en düzgün sakinleştirme ve uyutma formülünü tespit etti.

Bilim insanları ebeveynlerin bebeklerini uyutma hallerini inceleyerek ne uygun ve başarılı tahlili ortaya çıkardı. Dr. Kumi Kuroda ve takımı, bebekleri yatırmanın, bebek otomobilinde ileri geri sallamanın, kucakta yürüyüş yapmanın ya da ayakta sabit bir biçimde durarak beklemenin avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırdı.

Bilim insanları, ağlayan bir bebeği sakinleştirmenin en uygun yolunun ise bebek kucaktayken 5 dakikalık bir yürüyüşe çıkmak olduğunu tespit etti. Bebeği kucakta 8 dakika boyunca tutarak sabit bir biçimde durdurmanın da tesirli olduğu belirtilirken, bebek beşiği ise en tesirli üçüncü sistem oldu.

Otururken bebeği kucağa almanın çaresiz olduğunu tespit eden bilim insanları bebek bırakıldıktan daha sonrasında bir daha ağlama ve hudut krizlerinin başladığını ortaya çıkardı. Bilim insanları, “Yürüme tekniği geçmişte etkisiz olarak biliniyordu lakin bu çalışmalar kararında işe yaradığını tespit ettik” dedi.

Current Biology isimli mecmuada yayınlanan araştırmada 21 bebeğin incelendiği kaydedilirken, yürüyüş yapıldığı sırada dördüncü dakikanın sonunda bütün ağlayan bebeklerin ağlamayı kestiği ve neredeyse yarısının da uyumaya başladığı belirlendi.

Daha evvel göğüslü hayvanlar üzerinde de çalışma yapan Kuroda ve takımı, hayvanların da ebeveynleriyle yürümesinin kalp atışını yavaşlattığını söylemiş oldu.

Okumaya devam et...
 
Üst