Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları deklare etti: Orta yaş krizi gerçek

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları, 1960’larda literatüre giren orta yaş krizinin gerçek olduğunu bilimsel datalarla deklare etti. Uzmanlar, orta yaş krizinin ne vakit başladığını da tespit etti.

Birfazlaca sinemaya, kitaba ve makaleye mevzu olan “orta yaş krizi” ile ilgili dikkat cazibeli bir araştırma yapıldı… 1960’lardan beri gündemde olan ancak bilimsel geçerliliği ile ilgili tartışmaların ve “ne vakit başladığına” dair araştırmaların devam ettiği orta yaş krizi ile ilgili yapılan yeni araştırmada bu durumun hangi yaş aralıklarında başladığı belirlendi.

Genelde aile arabasını üstü açık bir spor araçla değiştirmek, kendinden yaşça genç beşerlerle aşk yaşamak üzere belirtilerin tanınan kültür aracılığıyla gösterildiği orta yaş kriziyle ilgili araştırmada orta yaş krizinin ortalama olarak 45 yaşında başladığı belirlendi.

Bu yaş devrinde birfazlaca önemli ruhsal sorun ve toplumsal sorun yaşandığı belirtilirken, iş hayatındaki gerilimin de bu vakitte tavan yaptığı kaydedildi. Bilim insanları, “45 yaşında iş omurundaki gerilim azamî düzeye çıkıyor” dedi.

Ulusal Ekonomik Araştırma Dairesi tarafınca hazırlanan The Midlife Crisis isimli mecmuada yayınlanan araştırmada bu yaş kümesindeki bireylerin daha epey para kazanmasına karşın ruhsal ve duygusal olarak birtakım sıkıntılar yaşadığı da kaydedildi. Araştırmada yer alan bilim insanları “hayattan zevk almanın” 45 yaşında en düşük düzeyde olduğunu da söylemiş oldu.

Okumaya devam et...
 
Üst