Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları dışkıda corona virüsü tespit etti

Leila

Global Mod
Global Mod
Covid-19 geçiren bireylerle ABD’de yapılan bir araştırmada insan dışkısında aylar daha sonra bile corona virüsü tespit edildiği ortaya çıktı.

Son devirde biroldukça ülkede corona virüsü yasakları gevşetilirken, ABD’de yapılan bir araştırma bilim insanları tarafınca “uzun Covid-19” olarak da bilinen ve aylarca süren semptomlarla ilgili yeni ayrıntıları ortaya çıkardı.

Corona virüsü semptomları ile insan dışkısı içindeki bağ ile ilgili bu vakte kadar yapılmış en kapsamlı araştırma ABD’de Stanford Üniversitesi’nde gerçekleşti. Corona virüsünü atlatan bireylerin dışkılarında aylar daha sonra bile corona virüsü bulunduğunu tespit eden uzmanlar, corona virüsünün direkt gastrointestinal kanalı etkilediği ve orada gizlendiğini ortaya çıkardı.

California’daki Stanford Üniversitesi’nde yapılan araştırmada corona virüsü hastalarının yarısının hastalık bulaştıktan daha sonraki bir hafta boyunca dışkılarında corona virüsü tespit edildiği açıklandı. Birebir hasta kümesindeki hastaların dışkıları 7 ay daha sonra incelendiğinde ise yalnızca yüzde 4’ünün dışkısında corona virüsü bulundu.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Ami Bhatt, “Bu sonuçlar, bedendeki kimi bölgelerin uzun Covid-19 için değerli olduğunu gözler önüne seriyor. Bedende kalan virüs, direkt hücreleri ve dokuları işgal edebilir yahut bağışıklık sistemine ziyan veren proteinleri üretebilir” dedi.

İngiliz medyası, Covid-19 geçirenlerin kimilerinde uzun Covid-19 görüldüğüne dikkat çekerken bilim insanlarının çabucak hemen bu hastalığın sebebinin bilinmediğini aktardı.

Okumaya devam et...
 
Üst