Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları diyabet için günde dört fincan çay öneriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Çinli bilim insanları, günde dört fincan çayın diyabeti uzak tutmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Araştırmacılar, bilhassa hastalığın tip 2 formunu geliştirme riskini azalttığı için siyah, yeşil yahut Oolong çaylarını öneriyor.

Araştırmalarda, günde en az dört fincan olmak üzere bol bol çay içmenin tip 2 diyabet geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabileceği ortaya çıktı.

Çin’deki Wuhan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Xiaying Li, “neticelerimız heyecan verici zira insanların tip 2 diyabet geliştirme risklerini potansiyel olarak azaltmak için günde dört fincan çay içmek kadar sıradan bir şey yapabileceklerini öne sürüyor” dedi.

Li, çaya süt koyulması halinde ise esirgeyici tesirin daha da büyük olabileceğini söylemiş oldu. Araştırmalar, sütün tesirini araştırmamış olsalar da evvelki çalışmalar süt mamüllerinin de anti-diyabetik bir tesire sahip olabileceğini göstermişti.

SİYAH, YEŞİL VE OOLONG ÇAYLARI ÖNE ÇIKTI

Araştırmacılar; Birleşik Krallık, Amerika, Asya yahut Avrupa’daki sekiz ülkede yaklaşık 1,1 milyon yetişkinin katıldığı çay içme ve diyabetle ilgili evvelki 19 çalışmanın bir meta-analizini yaptılar. Siyah, yeşil yahut klâsik bir Çin çayı olan Oolong çayı içmek ile diyabetik olma riskinin azalması içinde yakından münasebet olduğunu buldular.

Çay içmeyenlere kıyasla, günde bir, iki yahut üç bardak içen bireylerde diyabet riskinin yüzde 4 daha düşük olduğu, günde dört yahut daha fazla bardak çay tüketenlerde ise yüzde 17 daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Li, çayın diyabete karşı koruyuculuğunu ise şöyle deklare etti: “Çaydaki polifenoller üzere belli bileşenlerin kan şekeri seviyelerini düşürmesi mümkün, lakin tesirli olması için bu biyoaktif bileşiklerin kâfi bir ölçüsüne gereksinim duyulabilir.”

Okumaya devam et...
 
Üst