Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları: Hamilelikte balık yağı ve D vitaminin tesiri yüksek

Leila

Global Mod
Global Mod
Avrupa’da yapılan bir araştırma hamilelikte balık yağı alınmasının çocuklar üstündeki tesiri ile ilgili dikkat cazip bir sonuca ulaştı.

Bilim insanları hamilelik sürecinde sistemli balık yağı ve D vitamini desteği alan bayanların çocuklarının sıhhat durumu üzerine kapsamlı bir araştırma yaptı.

Avrupa Milletlerarası Teneffüs Yolu Derneği Kongresi’nde yapılan araştırmanın bilgilerinı paylaşan Dr. Nicklas Brustad, hamilelik sırasında balık yağı ve D vitamini desteği alınmasının bebeklerin sıhhatini olumlu etkilediğini söylemiş oldu.

Dr. Brustad, “Şu an çocuklarda görülen göğüs hastalığı olan krup hastalığına karşı bir aşı yok. Ama hamilelik sürecinde D vitamini ve balık yağının ağır bir biçimde alınması çocuklarda krup hastalığına karşı âlâ geliyor” tabirini kullandı.

Yaygın olan ve genelde yavaşça geçen krup hastalığına karşı bu destek ilaçların tesirini mercek altına alan bilim insanları 3 yıl boyunca 736 gebe bayan ve çocuklarını takip etti. D vitamini ya da balık yağı alan gebe bayanların çocuklarında krup hastalığı riskinin daha düşük olduğu görüldü.

Bilim insanları çocuklardan 97’sinde krup hastalığı görüldüğünü aktarırken, balık yağı tüketenlerde hastalık riskinin yüzde 11 olduğu, nizamlı zeytinyağı tüketenlerde ise yüzde 17 olduğunu tespit etti.

Benzer bir biçimde yüksek oranda D vitamini alanlarda da hastalık riskinin yüzde 11 olduğu belirtilirken, standart dozda D vitamini alanlarda ise riskin yüzde 18’e çıktığı kaydedildi.

Viral enfeksiyonun niye olduğu krup hastalığı ses telleri ve soluk borusunda ödeme niçiniyet verirken nefes alıp vermeyi zorlaştırır. BU hastalık, çocuklarda öksürük ve sesli nefes alma üzere belirtilere sebep olur.

Okumaya devam et...
 
Üst