Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları uyardı: Birkaç Covid varyantı birebir anda bulaşabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü salgını devam ederken bilim insanları da virüsün varyantlarını araştırıyor. Yeni bir araştırma da virüsün insanların organlarına farklı biçimde saldırdığını ve bedenin farklı bölgelerinde bâtın kalabileceğini ortaya çıkardı.

Yeni bir araştırmaya nazaran; varyantların ortaya çıkmasıyla birlikte, corona virüsünün biçimini değiştirdiği ve artık insan organlarına farklı biçimde saldırdığı gözlemlendi. Bilim insanları ayrıyeten, farklı varyantların bedenin farklı bölgelerinde bâtın kalabileceğine ve bu durumun da hastaların Covid’den büsbütün kurtulmasını zorlaştırdığına dikkat çektiler.

Nature Communications mecmuasında yayınlanan araştırmalar, virüsün farklı hücre tiplerinde nasıl farklı bir biçimde evrimleşebileceğini ve birebir enfekte konakta bağışıklığını nasıl adapte edebileceğini gösteriyor. Bristol Üniversitesi’nden Profesör Imre Berger de yeni varyantlarla virüsün daima değişime uğradığını söylüyor:

“Bristol, BrisDelta’da keşfedilen erken bir varyantı tahlil ettik. Özgün virüsten farklıydı; formunu değiştirmişti.”


FARKLI VARYANTLAR TIPKI ANDA BULAŞABİLİR

Çalışma ayrıyeten kişinin bedeninde birkaç farklı virüs varyantının olabileceğine de dikkat çekiyor. BrisDelta çalışmasının baş muharriri Kapil Gupta, virüsün farklı organları nasıl etkileyebileceğini açıklayarak, “Bu varyantlardan kimileri, beden baskın virüs tipine karşı savunma yapmakla meşgulken, saklanmak için böbrek yahut dalak hücrelerini kullanabiliyor. Bu durum da enfekte hastaların SARS-CoV-2’den büsbütün kurtulmasını zorlaştırabilir” dedi.

VİRÜS FORM DEĞİŞTİRDİĞİNDE NE OLUR?

Araştırmacılara bakılırsa, hal değiştirme sistemi ile virüs, bağışıklık sisteminden tesirli bir biçimde gizlenebiliyor. Araştırmacılardan Oskar Staufer, virüsün bağışıklık sistemi tarafınca daha az görünür hale geldiğini belirtiyor. Staufer, bu bilhassa virüsün tespit edilmesinin zorlaştığını ve bağışıklık yansısını önlediğine dikkat çekiyor.

Okumaya devam et...
 
Üst