Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları: Uzun Covid-19 bayanlarda daha da uzun sürüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü geçiren hastalarda görülen “uzun Covid-19” sendromu ile ilgili çarpıcı bir araştırma yapıldı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, corona virüsünü atlatanlarda görülen “Uzun Covid-19” sendromu ile ilgili çarpıcı bilgileri gözler önüne serdi.

Leicester Üniversitesi’nde vazifeli bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmada ülkede Covid-19 geçiren ve hastanede tedavi olmak zorunda kalanların üçte ikisinden çoksının hala semptomlar gösterdiği ortaya çıktı. Araştırmayı yürüten Christopher Brightling, “Etkili bir tedavi olmadan, uzun Covid-19 uzun vadeli bir sorun olabilir” diyerek, ivedilikle bir tedavi usulü geliştirilmesi gerektiğini söylemiş oldu.

Lancet Respiratory Medicine isimli mecmuada yayınlanan araştırmada 2300’den çok insanın dataları incelendi. Araştırmada, “Kadınların erkeklere oranla düzgünleşme oranı yüzde 33 daha düşük” denildi. Öte yandan hastalığı ağır bakımda geçirerek uygunlaşan ve obeziteyle uğraş edenlerde riskin epey daha yüksek olduğu açıklandı.

Bilim insanları, nefes darlığı, halsizlik, yorgunluk, uyku sorunu üzere rahatsızlıkların en sık görülen semptomlar olduğunu da vurguladı.

Brightling, “Hastaniçin taburcu olduktan 1 yıl daha sonra bile birfazlaca beşerde uzun Covid-19 semptomları görülüyor. Bu insanların idman kapasiteleri azalırken, ömür kaliteleri de düşüyor” diyerek bir an evvel tesirli bir tedavi bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Okumaya devam et...
 
Üst