Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanlarından “uzun Covid-19” uyarısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Yunanistan’da yapılan bilimsel bir araştırma, kimi corona virüsü semptomlarını gösterenlerde “uzun Covid-19″un daha sık görüldüğünü ortaya çıkardı.

Yunanistan’da yapılan bir araştırma corona virüsü bulaşan ve 5’ten çok semptom gösteren hastaların “Uzun Covid-19” olarak da bilinen rahatsızlığa daha fazlaca yakalandığını ortaya çıkardı.

Corona virüsünün haftalar ve hatta aylar süren semptomlarının en hayli yaşlılar, obeziteyle gayret edenler, bayanlar ve astım üzere rahatsızlığı olanlarda görüldüğü belirtildi.

Araştırma ile ilgili açıklama yapan Atina Üniversitesi Ulusal Ağır Bakım Kliniği Yöneticisi Anastasia Kotanidou, “Çocuklar da korunmuyor. Onlarda da uzun Covid-19 görülüyor ve bu sayı hiç de küçük değil” dedi. Kotanidou, “Corona virüsü salgını bitse bile daha uzun bir süre boyunca uzun Covid sendromunu duymaya devam edeceğiz” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst