Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilimsel araştırma: Corona virüsü aşısı olan ebeveynler çocuklarını koruyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü aşısının yalnızca aşı olanları değil, o şahısların etrafında bulunanları da koruduğuna dair çarpıcı bir bilimsel araştırmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Dünya çapında 5.6 milyondan fazla insanı öldüren corona virüsüne karşı geliştirilen aşıların tesiri ve koruyuculuğu ile ilgili çarpıcı bir araştırma yapıldı…

Corona virüsü aşısını ağır olarak uygulayan ülkelerin başında gelen İsrail’de yapılan araştırmada iki doz ve üç doz corona virüsü aşısı olan ebeveynlerin bu hastalığı çocuklarına bulaştırmadığı tespit edildi.

Alfa varyantı sırasında yapılan araştırmada aşı olan ebeveynlerin Covid-19’u çocuklarına bulaştırma riskinin yüzde 72 daha az olduğu açıklandı.

Hakemli bir mecmua olan Science’ta yayınlanan araştırmada iki doz aşı olmuş ebeveynle birebir ede bulunan çocuklara Covid-19 bulaşması riskinin hiç aşı olmamış iki ebeveynle yaşayanlara göre yüzde 72 daha az olduğu açıklandı.


Bilim insanları corona virüsüne karşı ebeveynlerin çocuklarını muhafazaları için aşı olmaları gerektiğini söylemiş oldu.


Öte yandan ebeveynlerden birinin aşı olmuş olması durumunda ise hastalık riskinin yüzde 26 azaldığı kaydedildi.

Bilim insanları araştırmanın Omicron varyantından evvel yapıldığına dikkat çekerken, aşılanma durumunun öteki varyantlarda da benzeri bir muhafaza sağlayabileceğinin altını çizdi. 155 bin hanenin dahil edildiği kapsamlı araştırmayı Harvard Üniversitesi ile Tel Aviv Üniversitesi’nin ortak olarak gerçekleştirdiği de açıklandı.

Araştırmayı yürüten isimlerin başında gelen Dr. Noam Barda, “Bu araştırma aşı olan ebeveynlerin çocuklarını aşı olmayanlara oranla daha fazla koruduğunu ortaya çıkarıyor. Çocuklarınız için yapabileceğiniz en yeterli şey aşı olmak. Şayet üçüncü doz aşınızı da olmadıysanız sevdiklerinizi korumak için aşı olun” dedi.

Araştırmayı yürüten isimlerden biri olan Harvard Tıp Fakültesi’nde nazaranvli Dr. Ben Reis ise, “Ebeveynlerin çocuklarını korumak üzere kutsal bir nazaranvi var. Bilhassa çocukları aşı olamayacak kadar küçük olan ailelerde yalnızca ebeveynler kendilerini korumak için değil ancak çocuklarını korumak için de aşı olmalılar” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst