Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilimsel araştırma: Diyet içecekler kalbe ziyan veriyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Fransa’da 100 bin kişinin beslenme ve sıhhat bilgilerinin incelendiği kapsamlı bir araştırmada “daha sağlıklı” olarak pazarlanan diyet içeceklerin kalp sıhhatine ziyan verme riski üzerine ayrıntılı bir inceleme yapıldı.

Fransız bilim insanları, “diyet içecekler” ibaresiyle satılan birtakım mamüllerin insan sıhhatine olumsuz tesirleri olduğun ortaya çıkardı.

Fransız Ulusal Sıhhat Enstitüsü ve Tıp Merkezi, 9 yıl boyunca 103.388 insanın bilgilerini inceledi. Uzmanlar yapay tatlandırıcı kullanılan eserleri kullanan şahısların kalp ve damar rahatsızlığı yaşaması riskinin fazlaca daha yüksek olduğunu tespit etti. Bilim insanları “diyet ürünü” olarak pazarlanan ve satılan bu mamüllerin risk yarattığını deklare etti.

Bilim insanları her gün diyet gazlı içecek tüketenlerin kalp krizi riski yaşama riskinin daha da yüksek olduğunu açıklarken, yoğurt, mısır gevreği ve ketçap üzere eserlerde kullanılan yapay tatlandırıcıların da riski artıran faktörler olduğunu duyurdu.

Bilim insanları, yarım kutu diyet gazlı içecekte bulunan 78 miligram şekeri bir günde tüketenlerin kalp krizi riskinin epey daha yüksek olduğunu tespit etti. Bu bireylerin kalp krizi riski 10 kat artarken, inme geçirme riski de 5 kat yüksek çıktı.

DAHA KİLOLU DA OLUYORLAR

British Medical Journal isimli bilimsel mecmuada yayınlanan makalede, yapay şeker ve tatlandırıcıların şekere bir alternatif olmadığının da altı çizildi.

9 yıl boyunca yaş ortalaması 42 olan iştirakçilerin her gün yedikleri kayıtlara geçerek bu sonuçlara ulaşıldı. Birebir araştırmada, “Yapay tatlandırıcı kullananlar daha genç ve kilolu olarak öne çıkarken bu eserleri kullananların daha epey sigara içtiği, daha az hareket ettiği ve daha epeyce işlenmiş besin ve tuz tükettiği de tespit edildi” yorumu yapıldı.

Okumaya devam et...
 
Üst