Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilimsel araştırma: Genç yaşta beyin sarsıntısı ileri yaşta demansa yol açabilir

Leila

Global Mod
Global Mod
15.000’den çok kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları, üç yahut daha fazla orta dereceli beyin hasarının dikkat mühleti, hafıza ve karmaşık nazaranvleri tamamlama yeteneği üzerinde uzun vadeli bir tesire sahip olabileceğini buldu.

Daily Mail’in haberine nazaran, Oxford Üniversitesi ve Exeter Üniversitesi’nden araştırmacılar, 25 yıl boyunca UK PROTECT çalışmasından elde edilen bilgileri incelediler.

50 ila 90 yaşları içindeki iştirakçiler, ömürleri boyunca yaşadıkları beyin sarsıntılarının şiddetini ve sıklığını bildirdiler ve beyin işlevleri için yıllık, bilgisayarlı testleri tamamladılar.

DEMANS İÇİN RİSK FAKTÖRÜ

Oxford Üniversitesi’nden baş araştırmacı Dr. Vanessa Raymont şunları söylemiş oldu: “Kafa faydalanmalarının demans için değerli bir risk faktörü olduğunu biliyoruz.”

“Bu büyük ölçekli çalışma, kesin bir bulguyla ilgili bugüne kadarki en büyük ayrıntıyı veriyor: Hayatta beyninizi ne kadar epeyce yaralarsanız, yaşlandıkça beyin fonksiyonunuz o kadar berbat olabilir.”

“Araştırmamız, üç yahut daha fazla hatta yavaşça beyin sarsıntısı geçiren şahıslara yüksek riskli faaliyetlere devam edip etmemeleri konusunda danışmanlık yapılması gerektiğini gösteriyor.”

“Ayrıca, baş darbesinin daha mümkün olduğu alanlarda faaliyet gösteren kuruluşları, atletlerini yahut çalışanlarını nasıl koruyabileceklerini düşünmeye teşvik etmeliyiz.” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst