Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilimsel araştırma: Grip aşısı felç riskini düşürebilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni yapılan bir araştırma, yıllık grip aşınızı yaptırmanın sizi felçten koruyabileceğini öne sürüyor.

İspanya’daki Alcalá Üniversitesi’nden araştırmacılar, aralarında felç geçirmiş binlerce kişinin de bulunduğu 40 yaş üstü 75 binden çok kişinin sıhhatini karşılaştırdı.

Sonuçlar, aşı yaptıran şahısların, yıllık destek yaptırmamaya karar veren bireylere kıyasla, hayatı tehdit eden felce maruz kalma mümkünlüğünün yüzde 12 daha az olduğunu gösterdi.

Grip mevsimi yaklaşırken uzmanlar, bulguların “insanların yıllık grip aşısı olmaları için bir öbür niye daha” sunduğunu söylemiş oldu.

Neurology mecmuasında yayınlanan çalışma, gözlemseldi yani aşının katiyetle düşük riskin ardında olduğunu kanıtlamadı. Araştırma takımı, potansiyel olarak öbür faktörlerin de rol oynayabileceğini kabul etti.


DAHA FAZLA ARAŞTIRMAYA GEREKSİNİM VAR

Birleşik Krallık’ta her yıl 100.000’den çok felç meydana gelirken 38.000’i mevtle sonuçlanıyor. ABD’de de yılda yaklaşık 800 bin kişi felç geçiriyor.

Felç, damardaki bir tıkanıklık yahut damar patlaması, kanın beyne ulaşmasını durdurduğunda meydana gelir. Genellikle atardamarları zayıflatan ve vakit içinde kademeli olarak daraltan kolesterol yahut yüksek tansiyon birikmesiyle tetiklenirler.

Araştırmacılar, bunun aşının hami tesirinden mi yoksa öbür faktörlerden mi kaynaklandığını belirlemek için daha fazla araştırmaya muhtaçlık olduğunu belirtti.

Okumaya devam et...
 
Üst