Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BioNTech aşısının 5-11 yaş kümesindeki çocuklara tesiri düşük

Leila

Global Mod
Global Mod
Araştırmalar, Covid-19’a karşı kullanılan Pfizer/BioNTech aşısının, beş ve on bir yaş kümesi içindeki çocuklarda etkisinin ergenlere ve yetişkinlere nazaran düşük olduğunu ortaya çıkardı.

New York’taki sıhhat yetkililerinden alınan yeni bilgilere nazaran, corona virüsüne karşı faal olan Pfizer/BioNTech aşısının, muhakkak yaş kümesindeki çocuklarda daha az tesirli olmasının onlara uygulanan dozun düşük olmasından ötürü de olabileceği tabir edildi. Bunun haricinde mRNA aşılarının Omicron varyantına karşı etkisiz olduğunu düşünenler de var.

Yeni araştırma, yetkililerin maske kurallarını gevşetmesinden ve New York Belediye Lideri Eric Adams’ın okullarda maske zorunluluğunu bitmiş oldurmeyi planlamasından kısa müddet daha sonra duyuruldu.


AŞININ TESİRİ %100’DEN %48’E DÜŞTÜ

Pazartesi günü yayınlanan çalışmada, altı New York halk sıhhati bilimcisi, 13 Aralık 2021 ile 30 Ocak 2022 tarihleri içinde, 12-17 yaş ortası 852.384 tam aşılı çocuk ve beş yaş ortası 365.502 tam aşılı çocuk içindeki hadiseleri ve hastaneye yatış oranlarını tahlil etti.

Sonuçlar, Omicron varyant artışı sırasında aşının etkisinin 12 ila 17 yaş içindeki çocuklar için %85’ten %73’e düştüğünü ortaya koydu.

Beş ila on bir yaş içindeki çocuklar içinde ise kelam konusu tesir %100’den %48’e düştü.

Icahn Tıp Fakültesi’nde İmmuniloji Hekimi olan Profesör Florian Krammer, New York Times’a “İki yaş kümesi içindeki fark çarpıcı” dedi. 12 yaşındakilere, yetişkinlere verilen tıpkı dozda 30 mg aşı uygulandığını söyleyen Krammer, 11 yaşındakilere ise yalnızca 10 mg verildiğini belirtti.

Krammer, “Bu fazlaca farklı zira neredeyse farkı yaratanın yalnızca doz olduğunu gösteriyor. Asıl soru bunu nasıl düzelteceğimiz.” dedi.

OMICRON VARYANTI İŞLERİ DEĞİŞTİRİYOR

New York State Department of Health’ten Eli Rosenberg ise, New York Times’a aşının tesirindeki düşüşü görmenin hayal kırıklığı yaratmasına karşın, Pfizer/BioNTech aşısının daha evvelki bir virüs varyantına karşılık olarak geliştirildiğinin kabul edilmesi gerektiğini söylemiş oldu. Omicron varyantıyla işlerin değiştiğini belirten Rosenberg, süratli düşüşü görmekten dolayı üzgün olduğunu deklare etti.

Aşıların sayısı ve vakit içindeması üzere faktörleri göz önünde bulundurarak çocuklara uygulanacak en düzgün dozu belirlemek için ek araştırmalara gereksinim olduğunu belirtti.

Okumaya devam et...
 
Üst