Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Biontech’in kurucuları Uğur Şahin ve Hasret Türeci’ye Almanya’da büyük ödül

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü salgınına karşı fazlaca kısa bir müddetde Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech’in kurucuları Hasret Türeci ve Uğur Şahin, Almanya’da tıp dünyasının en değerli ödüllerinden kabul edilen “Paul-Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülünü” aldı.

Bir yıl üzere kısa bir süre içerisinde corona virüsü salgınına karşı aşı geliştiren BioNTech’in kurucuları bilim insanları Prof. Dr. Hasret Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin ile şirketin Lider Yardımcısı Prof. Dr. Katalin Kariko Almanya’nın n yüksek bilim ödüllerinden birine layık görüldü. Mainz merkezli Biontech şirketinin kurucuları 120 bin euro’luk Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter Ödülü’nün sahibi oldu.

İngiltere’nin esaslı eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi’nde bakılırsavli Prof. Dr. John Walker mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şahin ve Türeci’ye övgülerde bulunurken,
“Dünya çapında milyonlarca insanın yararlandığı Covid-19’a karşı mRNA aşısının “fevkalade hızlı” geliştirilmesinden dolayı onurlandırılmakla kalmadınız, ayrıyeten “tıpta bir paradigma kaymasına yol açması gereken” bir teknoloji platformunun da ortaya çıkmasını sağladınız. Bu, mRNA teknolojisidir. Bu sayede, aşıların hem bulaşıcı hastalıklara birebir vakitte kansere karşı kullanılabileceği “yeni ve heyecan verici bir çağ” başlıyor.” dedi.

BioNTech’in CEO’su Şahin, merasimde yaptığı konuşmada, mükafatı bilim dünyası ismine aldığını belirtti. Şahin, mRNA teknolojisiyle Covid-19 salgınında milyonlarca hayatın kurtarıldığını vurgulayarak, bu değişen teknolojinin kanser dahil birfazlaca hastalığa deva olması için çalıştıklarını söylemiş oldu.

Uğur Şahin, ödül törenindilk evvel gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek beş ila on yıl ortasında mRNA teknolojisiyle bir dizi muvaffakiyet yakalayacaklarına inandıklarını belirtti. Yalnızca 10 ay üzere kısa bir müddetde corona virüse karşı aşı geliştirmenin tıp alanında büyük bir tesire niye olduğunu belirten Şahin, ” Amaç, tek bir hastanın tümörüne karşı birkaç hafta ortasında geliştirilebilecek bireye özel aşılar. mRNA aşıları, Otoimmün yahut kalp kası hastalıklarının tedavisinde de kullanılabilecek.” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst