Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Birebir okuldaki 20 öğretmen corona oldu

Leila

Global Mod
Global Mod
Eğitim İş Bursa Şubesi Lideri Yeliz Toy, Osmangazi TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulunda, yaklaşık 20 öğretmenin corona virüse yakalandığını belirterek, salgınla ilgili Okul Müdürü Ali Sevinç’in önlem almamasını eleştirdi.

Osmangazi TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulunda, yaklaşık 20 öğretmenin corona virüse yakalandığı öğrenildi.

‘TATİLİ UZATMAYI GEREKTİREN BİR DURUM YOK’ DEMİŞTİ

Salgınla ilgili daha evvel yaptığı açıklamada, Ulusal Eğitim Bakanı Özer, milyonlarca öğrencinin merek ettiği “Yarıyıl tatili uzayacak mı?” sorusuna “Yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek bir durum yok” cevabını vermişti.


‘YAKLAŞIK 20 ÖĞRETMEN CORONA OLDU”

Eğitim İş Bursa Şubesi Lideri Yeliz Toy, Osmangazi TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulunda, yaklaşık 20 öğretmenin corona virüse yakalandığını belirterek, salgınla ilgili Okul Müdürü Ali Sevinç’in önlem almamasını eleştirdi.


“ÇÖPLERİ DÂHİ ÖĞRETMENLER ATTI”

Osmangazi TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulu Müdürü Müdürü Ali Sevinç’in kâfi işçisi olmadığını öne sürerek, öğretmenlerin sınıfları temizlemesini istediğini ileri süren Toy, şunları söylemiş oldu;

“Çöpleri dahi kendileri atan öğretmenler, 7 Şubat günü okulun kalorifer peteğinin bulunmadığı soğuk toplantı salonunda saatler süren Öğretmenler Konseyi Toplantısına katıldılar. Yaklaşık altmış öğretmen camları kapalı, havalandırma sistemi olmayan sıhhatsiz şartlarda katıldıkları görüşmeden daha sonra hastalanmaya başladılar.

Çok sayıda öğretmen, memur, okul idarecisi ve hizmetlinin Covid-19 testi bugün itibariyle olumlu çıktı. Salgın periyodunda yüz yüze saatlerce soğuk salonda toplantı yapan müdürün toplantı esnasında kendisinin de maske takmadığı öne sürülüyor.

Toplum sıhhatini riske atan Müdür Ali Sevinç, öğretmenler soğuk salonda otururken masasının yakınına elekrikli ısıtıcı koyacak kadar pervasız davranabiliyor. Hatta kâfi güvenlik tedbirini alamadığı için tahlili teneffüste camların açılmasını yasaklamakta bulabiliyor. Bu mevzuda bir yazı çıkarıyor ve görüşmede da “Açık görürsem diye…” üstü kapalı öğretmenleri tehdit edebiliyor.”

“KAÇ ÖĞRENCİ HASTA BİLİNMİYOR”

Okulda kaç öğrencinin hastalandığını bilmediklerini tabir eden Toy, “Test sayısı arttıkça müspet hadiselerin artacağından kaygılıyız. Öğretmenlerin derse girdikleri sınıflar, o sınıtaki öğrencilerin velileri ve öğretmenlerin aileleri de risk altında” dedi.

“DAHA EVVEL DE ÇOK SAYIDA ŞİKAYET ALDIK”

Müdür Ali Sevinç hakkında daha evvel de epey sayıda şikayet geldiğini belirten Toy, şöyleki konuştu;

“senelerdır, bir arada çalıştığı çağdaş, ilerici öğretmenlere sistematik olarak uyguladığı baskı ve ruhsal şiddet konusunda, mağdur öğretmenlerin de fazlaca sayıda şikayeti ve başvurusu Osmangazi İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğüne ulaşmıştı.

Sırtını yönetime yaslayan ve keyfi uygulamalarına devam eden Okul Müdürü Ali Sevinç, velilerden topladığı yardımları Suriye’ye gönderiyor ancak kendi okulunda sağlıklı hijyen şartlarını oluşturamıyor.”

“İHMAL VE KAYITSIZ KALIŞINDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

Toy, “Bugüne kadar müdürün yaptığı ayrımcı tavır ve adaletsiz tutumdan, artık ise insanların sıhhatini tehlikeye atan, salgını önemsemeyen, okuldaki dikkatsizliğiyle toplumu riske eden kayıtsızlığından şikayetçiyiz” sözlerini kullandı.

“OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Okul müdürünün, daha evvel de öğretmenlerin hak ettiği ek ders fiyatını ödemeyeceğini söz ettiğini lisana getiren Eğitim İş Şube Lideri Toy, kelamlarını şöyleki tamamladı;

“Çok sayıda öğretmene baskı yapan, hakkında onlarca şikayet olan bu liyakatsiz müdürü koruyanların da toplum sıhhatinin nasıl riske edildiğini, bireylerin haklarının nasıl çiğnendiğini görmeleri ve kamu vicdanını rahatlatacak yaptırımları derhal hayata geçirmelerini beklemekteyiz.

Eğitim-İş olarak öğrencilerimizin hak ettikleri sağlıklı şartlarda tahsil görmeleri ve eğitim işçisi arkadaşlarımızın sağlıklı, insani, iş barışı ortasında çalışma şartlarının tesisi için olayın takipçisi olacağımızı bir sefer daha tabir etmek isteriz. İnsan hayatı liyakatsiz yöneticilerce hiçe sayılamaz!”

Okumaya devam et...
 
Üst