Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BMWi’nin yeni Devlet Bakanı, DLR Köln’de enerji araştırmalarını ziyaret etti

Hasan

New member
Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR), 3 Mayıs 2019’da Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın (BMWi) Devlet Sekreteri Andreas Feicht’i Köln’deki konumunda ağırladı. Feicht bu yılın Şubat ayında göreve başladı ve enerji departmanından sorumlu. Karsten Lemmer, DLR Enerji Programı Direktörlüğü’nden Bernhard Milow, DLR Güneş Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Bernhard Hoffschmidt ve Başkan Prof. Yanma Teknolojisi Enstitüsü.

Dışişleri Bakanı Feicht’e DLR enerji araştırmasının mevcut odak noktaları hakkında bilgi verildi. Konvansiyonel santrallerin ısı depolamalı santrallere dönüştürülmesi konsepti (kömür yakıtlı santraller için “Third Life”) ve sentetik yakıtların araştırıldığı Future Fuels projesi sunuldu. Lemmer, DLR’nin her zaman “büyük resmi görme” ve alt disiplinlere tek başına ve tek başına bakmama yaklaşımını vurguladı. Örneğin, DLR bilim adamları, enerji ve hareketlilik araştırma alanlarını birbirinden bağımsız olarak değil, birlikte araştırırlar. Her iki sektör de yakından bağlantılıdır ve karşılıklı olarak bağımlıdır. Lemmer, “Havacılıkta, uzay yolculuğunda, sayısallaştırmada, güvenlikte, enerjide veya ulaşım araştırmalarında olsun – sistem araştırma kapasitesi ve sinerji potansiyelinin kullanımı üzerindeki talepler, bir bütün olarak DLR’yi karakterize ediyor” diyor.

Siteyi gezerken Feicht, TESİS’i ziyaret etti. Isı depolamaya yönelik test tesisiyle DLR, 2017’den beri bir depolama ortamı olarak erimiş tuzu araştırıyor. Yeni depolama teknolojileri, kömürden başarılı bir şekilde vazgeçilmesinin ve güvenli bir yenilenebilir enerji kaynağının anahtarı olacak. DLR Güneş Araştırma Enstitüsü’nde güneş ışığı, yüksek akışlı güneş fırınında toplanır ve konsantre radyasyon, güneş enerjisi proses teknolojisi ve yeni malzemeler geliştirmek ve test etmek için kullanılır. Yüksek radyasyon seviyeleri ve 2000 santigrat derecenin üzerindeki sıcaklıklar, diğer şeylerin yanı sıra hidrojen üretimi ve güneş termik santralleri için bileşenlerin test edilmesi üzerine deneyler yapılmasını mümkün kılar. DLR Tahrik Teknolojisi Enstitüsü’ndeki bilim adamları, 2014 yılının sonundan bu yana yüksek basınçlı yanma odası test tezgahı (HBK5) ile yeni, daha verimli uçak motorları ve enerji santrali türbinlerinin geliştirilmesi üzerinde çalışıyorlar.
 
Üst