Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bodrum’un Eflan ablası organlarını bağışladı…

Leila

Global Mod
Global Mod
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve Bodrum’daki sokak hayvanlarından bayan haklarına kadar birfazlaca toplumsal harekette öncülük eden 87 yaşındaki emekli hemşire Eflan Aytaç’ın mevti ilçede hüzün yarattı.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği ve Bodrum bayan Dayanışma Derneği üyesi olan Aytaç’ın yaklaşık 40 yıldır Bodrum’da bir arada yaşadığı kızı Elif Aytaç ile bir arada hayvan ve insan hakları ve bayan dayanışma ile ilgili onlarca harekete öncülük etmiş, toplumsal toplum projelerine imza atmıştı.

EŞİNİ 1968 YILINDA 6. FİLO HAREKETİNDE ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Eflan Aytaç’ın eşi Türkiye Personel Partisi üyesi Ali Turgut Aytaç 16 Şubat 1969 yılında İstanbul Taksim Meydanı’ndaki Kanlı Pazar olaylarında vurularak öldürülmüştü.

Devrimci Bayanlar Birliği’nin kurucusu olan Aytaç’ın kızı ve Bodrum bayan Dayanışma Derneği sözcüsü Elif Aytaç SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Ben üç yaşındaydım anne ve babamın hayatı toplumsal sorumluluk ve bu ülkenin bayan, insan ve hayvan hakları gayreti ile geçti, babam faşistler tarafınca öldürüldüğünde ben 3 yaşındaydım, babamın çabasını bıraktığı yerden annem sürdürdü. Koah rahatsızlığı vardı ve vefatının son gününe kadar Bodrum’daki hareketlere katılmaya ve sokak hayvanlarını beslemeye devam etti” diye konuştu.

VÜCUDUNU TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BAĞIŞLADI

Aytaç annesinin bedenini Muğla Sıtkı Koçkan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine kadavra olarak kullanılması için bağışladığını belirterek “Yaşadığı sürece insanlık için elinden gelen her şeyi yaptı, hemşireydi, ilçemizdeki tüm toplumsal sorumluluk projesinde yer aldı. Bu niçinle ölümündilk öncede bedenini tıp öğrencilerinin kullanması için kadavra olarak bağışladı. Bu niçinle cenazesini üniversiteye teslim ettik, cenaze merasimi yapılmayacak” diye konuştu.

ACIMIZ BÜYÜK FAKAT ONUNLA GURUR DUYUYORUZ

Bodrum Bayan Dayanışma Derneği Lideri Figan Erozan ise “Bodrumlular olarak gerçek bir bedelimizi kaybettik.

Eflan abla yıllardır verdiği insan hakları ve hayvan hakları gayretinde bize her vakit ışık tuttu, yol gösterdi. 87 yaşında hareketlerimizin en önünde giderdi, acımız büyük fakat giderken bile tıp öğrencilerine düşündüğü için O’nunla gurur duyuyoruz” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst