Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Borsa, ABD’deki olası anlaşma öncesi haftalık kayıplarını telafi ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
ABD politikası bu hafta dünya finans piyasalarının gelişimine damgasını vurdu. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında borç tavanını yükseltmek (ve böylece temerrüde düşmekten kaçınmak) için yapılan gergin müzakereler, anlaşmasız geçen her gün yatırımcıların ülke borcunu satın almak için biraz daha talep ettiği sabit getirili piyasalarda küçük bir depremi serbest bıraktı. .


Daha kısa vadeli senetler, en çok baskıyı hisseden senetlerdir. Örneğin, altı ayda getiriler %6,8’e yükseldi. Bir fikir olsun diye yılın başında bu rakam %4,5 civarındaydı. Diğer bir deyişle, yatırımcılar artık aynı tahviller için çok daha fazlasını talep ediyor.

Avrupa hisse senedi piyasaları da, Atlantik’in diğer yakasında eli kulağında bir anlaşmaya işaret eden söylentiler nedeniyle Cuma günü güçlü artışlarla azdan çoka giden bir hafta boyunca oynaklıktan zarar gördü.

Ibex-35 %0,82 yükseldi, ancak bu Pazartesi gününden bu yana birikmiş olan %0,65’lik kayıpları telafi etmeye yetmedi. Böylece seçici, yenilmesi çok pahalıya mal olan 9.200 puandan uzaklaşır.

Cuma günkü seansta Fluidra, ArcelorMittal (%+1,80), Indra (%+1,67), Rovi (%+1,64), CaixaBank (%+1,63) ve Acerinox’un (+%1,63) önünde yükselen ana değer (%+2,11) oldu. +%1,56). Öte yandan Solaria (%-0,94), Sacyr (%-0,89), Acciona Energías Renovables (%-0,63), Bankinter (%-0,62) ve Unicaja Banco (%-0,53) öne çıktı. %).


Gerginlik devam ediyor



Her durumda ve nihai anlaşmayı beklerken, sonraki seanslara gerginlik damgasını vurmaya devam edecektir. Analistler, “Perşembe günü, her halükarda, her iki tarafın en radikal kanatlarının yasa koyucularının hoşlanmayacağına inandığımız bir anlaşmaya işaret eden Cumhuriyetçi liderler var” diyor. Yani, anlaşma olsa bile, farklılıklar güçlü kalacaktır.

Şimdilik yatırımcılar, ABD’nin resesyondan kaçınabileceğini gösteren makroekonomik verilere güvenmeye çalışıyor. Aynı Cuma günü, Michigan Üniversitesi’nin tüketici güveni biliniyordu; bu, birinci dünya gücünde bu sütunun – tüketimin – sağlığını hissetmek için önemli bir göstergeydi. Ve veriler beklenenden çok daha iyiydi. Spesifik olarak, piyasanın beklediği 57,9 puana kıyasla 59,2 puana ulaştı.

Ama dikkat et. Çünkü cuma günü Federal Rezerv’in (Fed) para politikasını belirlerken en çok dikkat ettiği enflasyon verilerinden biri olan kişisel tüketim fiyatları endeksi (PCE) de belli oldu. Nisan ayında beklenmedik bir şekilde %4,4’e yükselirken, temel oran (enerji ve taze gıda hariç) %4,7’de yükselmeye devam ediyor.

Sonuç: Tüketici direnci ve aşırı yüksek enflasyon, ülkenin merkez bankasının faiz oranlarını Haziran veya Temmuz’da tekrar yükseltmeyi seçebileceği fikrini güçlendiriyor ve yatırımcıların zaten sadece birkaçını doğal karşıladıkları oran artış döngüsündeki beklenen duraklamadan uzaklaşıyor. haftalar önce.
 
Üst