Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bu hafta sonu 27.500 memur pozisyonuna başvuru için muhalefet yağmuru

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bu hafta sonu 150.000’den fazla aday, muhalefetin, çoğunlukla idari pozisyonlar için olmak üzere neredeyse tüm İspanya’ya dağılmış olan Genel Devlet İdaresi’nin (AGE) farklı organları için çağrılan 27.509 yerden birini seçmesi için ortaya çıkıyor. Bu, tarihteki en büyük kamu iş teklifidir ve önceki yılların tekliflerini iki katından fazla artırır, çünkü bu durumda CSIF tarafından bu Cuma günü bildirildiği üzere 2020, 2021 ve 2022 kamu iş tekliflerine karşılık gelmektedir.


Kamu idarelerini en fazla temsil eden sendika, muhalefetlerde normalde yaşanan gecikmeyi kınama fırsatını değerlendirdi; çünkü muhalefetlerin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasından sınavların yapılıp adayların nihai olarak bir araya gelmesine kadar üç yıldan fazla bir süre geçebilir. pozisyonlarına, bir açıklamada söyledi.

Bu cumartesiden itibaren incelenecek yerlerin sayısı 2017, 2018 ve 2019 yıllarındaki 10.254 yerin çok üzerinde olmasına rağmen CSIF, daha fazla takviye planlamanın “acil ihtiyacını” vurguladı. Son 13 yılda 54.000’den fazla iş kaybedildi ve önümüzdeki on yılda işgücünün %60’ı emekli olacak. Aslında, Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan ortaklık verilerine göre, yalnızca geçen Ağustos ayında 11.000’den fazla iş kaybı yaşandı; bu rakam bu yılki halka arzın dörtte birini oluşturuyor; bu rakamın çoğu eğitim sektöründe.

Bu nedenle CSIF, yeni Hükümetin kurulmasının erteleneceği yönündeki endişesini dile getirerek, geleneksel olarak yıl sonunda sunulan 2024 iş teklifinin artık hazırlanması “ihtiyacına” dikkat çekti. Sendika, “Bu teklif, mesleki kariyerde ilerleme ve diğer yönetimlerle maaş eşitlemesinin yanı sıra, seçim süreçlerinde iyileştirmeleri de içermelidir” uyarısında bulunarak, pek çok pozisyonun sonuçta boş kaldığına dikkat çekti. telafi edildi.

Benzer şekilde, şablonların vatandaşların gerçek ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanabilmesi için seçim süreçlerinin hızlandırılmasını, iç terfi sisteminin ve profesyonel kariyerin desteklenmesini ve değiştirme oranı kriterinin ortadan kaldırılmasını talep ederek SEPE gibi oldukça stresli alanları güçlendirdi. , Sosyal Güvenlik, Vergi Dairesi veya Ceza İnfaz Kurumları ve diğerleri.


İdari pozisyonlar için birçok pozisyon



Bu cumartesiden itibaren yapılacak sınavlarda en büyük kontenjan teklifi AGE Genel İdari Kurulu (13.157 yer) ve Devletin Sivil İdare Genel Kurulu (6.474 yer) olurken, onu AGE Genel Yardımcı Kurulu izliyor. (4.086 yer), AGE Yardımcı Bilgisayar Teknisyenleri Birliği (2.352) ve Devlet İdaresi Sistem Yönetimi ve Bilişim Birliği (1.440). Toplam kontenjanlardan 16.088’i iç terfiye, 11.417’si serbest girişe ve dördü istikrara karşılık geliyor.

Rakiplerin seyahatini kısaltmak için bu seçmeli süreçler La Coruña, Álava, Alicante, Asturias, Badajoz, Barselona, Cádiz, Córdoba, Granada, Balear Adaları, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Málaga eyaletlerinde gerçekleştirilecek. , Murcia, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Toledo, Valencia, Valladolid ve Zaragoza.
 
Üst