Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bu pazar elektriğe önemli oranda zam yapılacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
8 Ekim 2023 Pazar, 09:26


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Toptan satış pazarına bağlı düzenlemeye tabi tarife müşterileri için ortalama elektrik fiyatı, 8 Ekim Pazar günü bu Cumartesi gününe göre yüzde 5,11 artarak megawatt saat (MWh) başına 104,23 avroya çıkacak.

Zaman dilimlerine göre, megawatt/saat başına 139 Euro’luk maksimum fiyat 19:00 ile 20:00 arasında kaydedilecek, minimum fiyat ise 14:00 ile 15:00 arasında ve 54,6 Euro olarak kaydedilecek. Europa Press tarafından İberya Enerji Piyasası Operatörünün (OMIE) derlediği geçici verilere göre megawatt/saat başına.


Ayın bu ilk sekiz gününde elektrik piyasasının ortalaması megawatt/saat başına 104 avronun biraz üzerinde. Havuzun Eylül 2022’de kaydettiği megavat/saat başına 141,07 avroya kıyasla Eylül ayı megavat/saat başına ortalama 103,3 avro ile kapandı ve bu ay Şubat 2023’ten bu yana en pahalı ay oldu.

Gaz şirketlerine ödenecek tazminat, tedbirden yararlanan tüketiciler, düzenlenmiş tarife (PVPC) tüketicileri veya düzenlemeye tabi tarifede yer almalarına rağmen bu tüketiciler tarafından ödenmesi gereken ‘havuz’un ortalama fiyatına eklenecektir. Serbest piyasada endeksli bir oranları var ama bu yine 27 Şubat’tan bu yana tekrarlanan bir durum olan megavat/saat başına 0 euro seviyesinde.






Yorum





Hata bildir
 
Üst