Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Calviño, Santiago toplantısında mali kurallar reformunu ilerletmeyi umuyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
15 Eylül 2023 Cuma, 10:45


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • heyecan






  • LinkedIn






  • Telgraf

Avrupa ekonomisi tüm hızıyla ilerlerken, mali kurallarda reform yapılmasına yönelik anlaşma her zamankinden daha önemli. Bu Cuma günü, Ekonomiden Sorumlu Komisyon Üyesi Paolo Gentiloni tarafından, Santiago de Compostela’da Avrupa Birliği maliye bakanlarının (Ecofin) gayrı resmi toplantısına vardığında vurgulandı. Avrupa Konseyi’nin İspanya başkanlığı bu konuda ilerleme kaydetmeyi umuyor ve birinci başkan yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Calviño “metinlerin bazı kısımlarını kapattık” dedi. Bakan bu anlamda Avrupa Yatırım Bankası (EIB) başkanlığına adaylığını görüşmeyeceği mevkidaşlarıyla “görüş alışverişinde” bulunmayı umuyor.


Calviño şunu vurguladı: “Bu konulara burada değinmeyeceğim. Bununla birlikte, Belçika Maliye Bakanı’ndan EIB’ye başkanlık edecek adaylar hakkında bir bilgi noktası olacak”, bu da İspanya Bakanı ve Rekabet Komiseri Margrethe Vestager’in arzuladığı bir pozisyon. Belçika Maliye Bakanı Vincent van Peteghem, gelişinde gerekli desteği kimin alabileceğini görmek için sürecin “istişare aşamasında” olduğunu bildirdi (18 Üye Devletin olumlu oyu ve AYB hisselerinin %68’i, Almanya, Fransa ve İtalya’nın görüşlerinin daha fazla ağırlığa sahip olduğu yerlerde). “Ortak bir adaya ulaşmak için gerekliliklerin karşılanıp karşılanmadığını görmeye çalışıyoruz ancak henüz o noktada değiliz. “Süreci zorlamamalıyız”

Portekizli bakan, Calviño’nun adaylığını desteklediğine dair güvence verdi ve Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, İspanyol adayın pozisyon için “gerekli tüm becerilere sahip olduğuna” “kesinlikle” inandığını vurguladı. Le Maire her şeye rağmen “nihai karar verilmeden önce tüm bakanlar arasında tartışma yapılması gerektiğini” belirtti.

Bu Cuma ve Cumartesi günü Santiago de Compostela’da yapılan toplantı, Avrupalı bakanları Latin Amerika ve Karayipli mevkidaşlarıyla bir araya getirmesi açısından “tarihi”; ve bölgede mevcut olan başlıca çok taraflı finans kuruluşlarının da yer alacağı bir konferans. Calviño, “Bölgeye 45 milyar avroluk yatırım yapmak istediğimiz Global Gateway girişimini somut projelerle nasıl başlatacağımızı tartışacağız.” diye vurguladı.






Yorum





Hata bildir
 
Üst