Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Caser, 2022’de 182,6 milyonla rekor kâr elde etti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod



Olağan kâr %3 artarak 83 milyona ulaştı




CR Madrid
14 Mart 2023 Salı, 19:58


Helvetia Group tarafından kontrol edilen Caser Group, 2022’de %196 kısmen Sa Nostra Vida’nın satışı nedeniyle 182,6 milyon Euro’luk rekor bir sonuç elde etti. Sigortacının bildirdiğine göre, 83 milyon avroluk olağan kâr, 2021’de elde edilene göre %3 arttı.

Emeklilik planlarına katkılar eklenerek toplam gelir 1.809 milyon Euro’ya ulaştı. Sigorta faaliyetiyle ilgili olarak Caser, Hayat şubesinin davranışı nedeniyle %5 daha az, 1.414 milyon Euro ciro elde etti. Bu rakamın 1.200 milyon avroluk kısmı, 2022’de sektör ortalamasının üç puan üzerinde %8,3 büyüyen Hayat Dışı sigortadan geliyor.

Tüm Hayat Dışı branşlarda olumlu bir gelişim yaşandı: %5,3 artışla Sağlık, ayrıca Otomobil (%+5,8), Şirketler (%+10,1), Bireysel Çoklu Risk (%6,9), Özel Şahıslar ( +%13,5 ve Tarım (%+13), şirketin dağıtım ağlarını uzmanlaştırmaya, özel müşterilere ve KOBİ’lere yönelik ürün yeniliğine ve sağlık ve bakımla ilgili talepleri karşılayan ürün ve hizmetleri birleştiren ekosistemleri geliştirmeye odaklanması sayesinde , diğerleri arasında ev, gümüş ekonomi veya hareketlilik.

Vida kendi payına 214 milyon fatura kesti, bu da %44’lük bir azalma anlamına geliyor ki bu, bir yandan Vida Colectivos işinin davranışıyla, diğer yandan da satış sürecinde Sa Nostra’nın daha düşük faturalandırmasıyla açıklanıyor. diğer Teknik karşılıklara ilişkin geçici tedbirler dikkate alınmadan ödeme gücü oranı bir önceki yıla göre %14 artarak %197 olarak gerçekleşmiştir.


Tamamlayıcı hizmetler



Şirkete göre, Grubun yıllar önce geliştirmeye başladığı diğer faaliyetler ve işler, özellikle huzurevleri, hastaneler ve tesis yönetimi, önceki yılların trendini koruyor ve “ilgi kazanmaya” devam ediyor.

Böylece, şu anda Caser Residencial, Hospitales Parque ve Acierta Asistencia -diğerlerinin yanı sıra- cirolarını %18 artırarak 241 milyon Euro’ya çıkardı ve sonuçlara 16,8 milyon Euro’luk, yani olağan sonucun %20’sine katkı sağladı. grup.

Caser Residencial 100 milyon Euro (+%14), Hospitales Parque 69 milyon Euro’yu (+%21) ve Acierta Asistencia 36 milyon Euro’yu (+%26) aştı.

2022 yılında Cáceres’te yeni bir hastane, iki diş kliniği, iki yaşlılar yurdu ve yedi veteriner kliniği Hizmetler operasyonlarına dahil edildi. Ayrıca, Acierta Asistencia Talavera de la Reina’da (Toledo) bir çağrı merkezi kurdu.


tasarruf ve yatırımlar



Caser kısa bir süre önce tasarruf ve yatırım teklifini bir araya getiren Tasarruf ve Yatırım Çözümlerini başlattı. 4.600 milyon avronun üzerinde yönetilen bir varlık hacmini kapsar ve 800.000’den fazla müşterisi vardır.

2022’nin sonunda 7.000 kişi, Helvetia 20.25 ‘yol haritasında’ belirtilen hedeflere ulaşma yolunda ilerlemeye devam eden Caser Group’un bir parçasıydı – bunların 5.800’ü personel ve geri kalanı sigorta acenteleri ve işbirlikçileriydi.

Caser’e göre, dağıtımda mükemmellik ile desteklenen müşteri odaklılık ve kârlı büyüme ile ilgili projeler, Helvetia Grubu’na aitliğini görünür kılan yeni kurumsal kimlik ve tamamlayıcı hizmetlerin güçlendirilmesinin yanı sıra yıl içinde özel bir ivme kazandı. sigorta faaliyeti.

İsviçreli ana şirket kısa bir süre önce kârlı büyümeyi, tarihi kârları ve temettü artışını vurgulayan sonuçlarını sundu. İspanya’da geçen yıl Caser’deki hissesini %80’e çıkardı.
 
Üst