Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Castilla y León ekonomisi 2024'te %1,6 ile %2,2 arasında büyüyecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Başlıca ekonomik tahmin enstitüleri BBVA, HIspalink, Funcas ve Unicaja Banco'dur. Castilla y León'un önümüzdeki yıl dinamizmini koruyacağını ve ekonomisinin yüzde 1,6 ile 2,2 arasında büyüyeceğini tahmin ediyorlar. Bu yılın kapanış tahminleri yüzde 1 ile 2,7 arasında belirleniyor; 2025 yılı içinse sadece Hispalink tahmin yapıyor ve ilerlemenin yüzde 2,2 oranında devam edeceğini öngörüyor.


Farklı ekonomistler, Ukrayna ve Gazze'deki silahlı çatışmaların yarattığı gerilimin, Kızıldeniz'deki ticaret tehdidinin ve bunun başka bir fiyat artışı üzerindeki öngörülebilir etkisinin damgasını vurduğu uluslararası bağlamda, görünümde var olan yüksek düzeydeki belirsizlik konusunda uyarıyorlar. . . Yağmur yağıyor, yağıyor.


Belirsizlik



Valladolid, Palencia ve Zamora Ekonomistler Koleji (ECOVA) başkanı Juan Carlos de Margarida, “roket fırlatmak için hiçbir şeyin orada olmadığı” konusunda uyardı ve ekonominin bundan sonra nasıl gelişeceğinin “şu anda tahmin edilemez” olduğunu belirtti. yıl geliyor. De Margarida, her şeyin bir yavaşlama yaşanacağını gösterdiğini, ancak “karmaşıklaşabilecek” bir jeopolitik senaryoda “belirsizliğin derecesinin çok büyük olduğunu” belirtti.

Bu uzman, Yemenli Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının yarattığı “çok ciddi sorunun” altını çizdi; çünkü bu, büyük nakliye şirketlerinin Kızıldeniz'i geçemeyeceği ve Afrika sınırındaki Buena Esperanza Burnu üzerinden Avrupa'ya ulaşmak zorunda kalacağı anlamına geliyor. navlun maliyetlerini “yüzde 40-502” daha pahalı hale getiriyor ve petrol, gaz, tahıl ve her türlü sermaye malına yansıyacak.


Hizmet şirketlerinin satışlarını zaten daha pahalı hale getirdiğini, endüstrilerin marjlarını azalttığını ve fiyatlarını yükseltmek zorunda kalacağını, bunun da “bir sorun yarattığını” belirterek, “Fiyat artışının oldukça önemli bir maliyeti olacak” dedi. Çünkü enflasyonda tavana ulaşamamış olabiliriz” ve Avrupa Merkez Bankası'nın gelecekteki kararlarını şekillendirecek.

Ayrıca Yeni Nesil fonların “faaliyet üreten ve kamusal alanda yer alan KOBİ'lere ulaşması gereken yere ulaşmaması” nedeniyle diğer değişkenlerin ekonominin yavaşlamasına “hiç katkıda bulunmadığını” açıkladı. Aynı şekilde tüketimin yavaşladığını ve kamu harcamalarının orantısız olduğunu, “verimlilik ve etkinlikten yoksun” olduğunu, bir azaltma planı talep edildiğini, çünkü gelir düştüğünde zaten çok büyük olan borca girmek zorunda kalırsak çok büyük bir sorun ortaya çıkabileceğini vurguladı. .


ihtiyat



Burgos Üniversitesi'nin Manuel Morquillas Hortigüela ve José María Calzada Arroyo'dan oluşan Ekonomik Durum Ekibi de, özellikle etkilerin “zaman içinde örtüşmesiyle karakterize edilen maksimum belirsizliğin” olduğu bir dönemde, büyüme tahminlerinin “ihtiyatlı” bir şekilde alınması gerektiği konusunda uyardı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Orta Doğu'daki jeopolitik gerilim.

Temelinde “enflasyonist gerilimler” ve ECB'nin “ekonomik büyümeyi zayıflatan” para kararları olan bir durum var. Ayrıca siyasi “istikrarsızlığın” etkisinin “açıkça olumsuz olduğu ve çok önemli yatırım kararlarını etkilediği” konusunda da uyardılar. Bu istikrarsızlığın yarattığı belirsizliğin, “ilk olarak Barselona'da kurulacak olan Avrupa İlaç Ajansı örneğinde olduğu gibi, bazı kurumların İspanya'daki uygulamalarını da etkilediğini” eklediler.

Tahminlerinde, ECB'nin uyguladığı kısıtlayıcı para politikası sonucunda fiyatların 2024 yılında 2023'e göre daha ılımlı da olsa artmaya devam etmesinin beklendiğini belirterek, mevcut ekonomik senaryoda “bunun pek olası olmadığını” ifade ettiler. » Avrupa para otoritesinin 2024'te faiz artırımına gideceğini, “tam tersine 2024'te faiz indirimi yapma ihtimalinin arttığını, gelecek yıl 3-4 ılımlı faiz indirimi bekleniyor”, art arda on artıştan sonra.


İyi evrim



León Üniversitesi Pazarlama ve Pazar Araştırması profesörü José Luis Placer, Topluluğun 2023 yılını “ulusal ortalamadan daha iyi bir gelişmeyle” kapatacağını ve yıllık GSYİH büyüme oranının yüzde 2,7 (İspanya için yüzde 2,4) olmasının beklendiğini açıkladı. ) ve 2024'te “yavaşlama yaşanacak” olsa da bu rakam aynı zamanda yüzde ikiyle (ülke genelinde yüzde 1,6) ulusal rakamın üzerinde olacak.

Profesör, Özerk Topluluğun bu yılki gelişiminde yabancı sektörün oynadığı rolün altını çizdi; çünkü “İspanya'nın tamamında olanın aksine, Castilla y León'da yabancı sektör olumlu bir şekilde gelişti.” Pazarlama ve Pazar Araştırması profesörü, “Topluluk ortağı ülkelerin evrimi, ihracatımızın davranışını doğrudan etkilese de, 2024 yılında dış sektörün bölge ekonomisine olumlu katkısının korunacağına inanıyoruz” dedi.
 
Üst