Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Cecabank, iki bağımsız danışmanla yönetim kurulunuzu güçlendirir

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
14 Nisan 2025, 12:07 Pazartesi

İspanya ve Portekiz'deki Menkul Kıymetler Hizmetleri Referans Bankası Cecabank, iki bağımsız konseyin kurulmasıyla yönetim kurulunu güçlendirir: María Concepción Jiménez Gonzalo, Nakit ve Şube Genel Müdürü ve İcra Komisyonu eski üyesi ve İspanya Bankası'nın Yönetim Konseyi; ve ANA Santillán Nieto, EMEA ve Fireblocks İsviçre'deki Genel Eş Direktör Finansal Kurumlarından Sorumlu. Her ikisi de yönetim kurulunun sesli harfleri olarak kurulmuştur.

İki danışmanın dahil edilmesi, 12 yıldır konseyde oldukları için bağımsız danışman olarak yenilenme olasılığı olmadan, bağımsız yöneticilerin görevinin sona ermesinden sonra, Santiago Carbó Valverde ve María del Mar Sarro Álvarez. Cecabank Yönetim Kurulu, on bir üye-seize Pazar günleri, dört bağımsız ve dördü %36'yı temsil eden kadın olan bir yöneticiden oluşmaya devam edecek.

Bu nedenle Cecabank, kamu yararı kuruluşlarının, 30 Haziran 2026'dan önce, daha az temsil edilen cinsiyetin % 33'üne ulaşma yükümlülüğüne uymaktadır. Benzer şekilde, Cecabank en azından bağımsız yönetmenlerin % 50'sinin kadın olduğu bir hedef olarak belirleniyor. Bu yenileme ile bu yüzde, 2019'dan bu yana korunmuş olan %75'e kıyasla ilk kez %100'e ulaşıyor. Yeni CEO Konseyi Ainhoa Jauregui'ye gelecekle birlikte kadınların yüzdesi %45'e ulaşacak.

Cecank Yönetim Kurulu, yetkilerinin kullanılmasına yardımcı olan dört uzman komiteye (Denetim Komisyonu, Randevu Komitesi, Ücret Komitesi ve Risk Komitesi) dayanmaktadır. Sosyal Tüzükler ve Risk Komitesi Yönetmeliği uyarınca, bağımsız danışmanlar komitelerde, her halükarda başkanlıklarını sürdürmeleri için özel bir ağırlığa sahiptir. María Concepción Jiménez Gonzalo Risk Komitesi Başkanı ve Denetim Komisyonu ve Randevu Komitesi üyesi olacak. Ana Santillán Nieto'ya gelince, ücret komitesi başkanı olacak ve risk komitesinin bir parçası olacak.

Olağanüstü bir profesyonel kariyer

María Concepción Jiménez Gonzalo, İspanya Bankası'nda 40 yıldan fazla çalıştı, 2006 yılında Operasyon Dairesi Direktörü olarak atanmasına kadar farklı banka departmanlarında sorumluluk pozisyonlarını işgal etti. 2015 yılında, 2017 yılında genel müdür olarak genel müdür olarak görevlendirilene kadar, Nakit Yönetimi ve Şube Genel Müdürü olarak atandı. Ayrıca çeşitli Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası üyesidir ve ROAC'da kayıtlı hesapların denetimidir. Madrid Complutense Üniversitesi Ekonomik ve İşletme Bilimleri Lisansı, Müdürlük Programını ve IESE'deki Liderlik ve Değişim Yönetimi Programını tamamladı.

Ana Santillán Nieto, profesyonel kariyerine Goldman Sachs'ta Cenevre'de genç cüzdan analisti olarak başladı. 2007 yılında Londra ve Morgan Stanley Zürih ofislerinde özel varlık yönetimi ve uzman satış uzmanı olarak çalıştı. Dokuz yıl sonra Credit Suisse'ye İspanya'daki kurumsal ve aile ofisleri için danışman olarak katıldı. Dijital varlıkların ve kripto para birimlerinin bir girişimini oluşturduktan sonra, 2021'de İsviçre'de Fireblocks'a katıldı ve burada İsviçre, İspanya, İtalya ve Portekiz için danışman ve satış yöneticisi. Santillán Nieto, Deusto Üniversitesi'nden İşletme ve Müdürlük Müdürlüğü'ne sahiptir, CFA sertifikasına sahiptir, ayrıca Lyon Management École'da yüksek lisans stratejik yönetim ve kurumsal finansman derecesine sahiptir. Küresel listede 2023 yılında Kripto'daki en etkili yirmi kadın Financial News tarafından tanınmıştır.

Yorum

Bir Hata Bildir