Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Cecabank, iki bağımsız danışmanla yönetim kurulunuzu güçlendirir

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
14 Nisan 2025, 12:07 Pazartesi

İspanya ve Portekiz'deki Menkul Kıymetler Hizmetleri Referans Bankası Cecabank, iki bağımsız konseyin kurulmasıyla yönetim kurulunu güçlendirir: María Concepción Jiménez Gonzalo, Nakit ve Şube Genel Müdürü ve İcra Komisyonu eski üyesi ve İspanya Bankası'nın Yönetim Konseyi; ve ANA Santillán Nieto, EMEA ve Fireblocks İsviçre'deki Genel Eş Direktör Finansal Kurumlarından Sorumlu. Her ikisi de yönetim kurulunun sesli harfleri olarak kurulmuştur.

İki danışmanın dahil edilmesi, 12 yıldır konseyde oldukları için bağımsız danışman olarak yenilenme olasılığı olmadan, bağımsız yöneticilerin görevinin sona ermesinden sonra, Santiago Carbó Valverde ve María del Mar Sarro Álvarez. Cecabank Yönetim Kurulu, on bir üye-seize Pazar günleri, dört bağımsız ve dördü %36'yı temsil eden kadın olan bir yöneticiden oluşmaya devam edecek.

Bu nedenle Cecabank, kamu yararı kuruluşlarının, 30 Haziran 2026'dan önce, daha az temsil edilen cinsiyetin % 33'üne ulaşma yükümlülüğüne uymaktadır. Benzer şekilde, Cecabank en azından bağımsız yönetmenlerin % 50'sinin kadın olduğu bir hedef olarak belirleniyor. Bu yenileme ile bu yüzde, 2019'dan bu yana korunmuş olan %75'e kıyasla ilk kez %100'e ulaşıyor. Yeni CEO Konseyi Ainhoa Jauregui'ye gelecekle birlikte kadınların yüzdesi %45'e ulaşacak.

Cecank Yönetim Kurulu, yetkilerinin kullanılmasına yardımcı olan dört uzman komiteye (Denetim Komisyonu, Randevu Komitesi, Ücret Komitesi ve Risk Komitesi) dayanmaktadır. Sosyal Tüzükler ve Risk Komitesi Yönetmeliği uyarınca, bağımsız danışmanlar komitelerde, her halükarda başkanlıklarını sürdürmeleri için özel bir ağırlığa sahiptir. María Concepción Jiménez Gonzalo Risk Komitesi Başkanı ve Denetim Komisyonu ve Randevu Komitesi üyesi olacak. Ana Santillán Nieto'ya gelince, ücret komitesi başkanı olacak ve risk komitesinin bir parçası olacak.

Olağanüstü bir profesyonel kariyer

María Concepción Jiménez Gonzalo, İspanya Bankası'nda 40 yıldan fazla çalıştı, 2006 yılında Operasyon Dairesi Direktörü olarak atanmasına kadar farklı banka departmanlarında sorumluluk pozisyonlarını işgal etti. 2015 yılında, 2017 yılında genel müdür olarak genel müdür olarak görevlendirilene kadar, Nakit Yönetimi ve Şube Genel Müdürü olarak atandı. Ayrıca çeşitli Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası üyesidir ve ROAC'da kayıtlı hesapların denetimidir. Madrid Complutense Üniversitesi Ekonomik ve İşletme Bilimleri Lisansı, Müdürlük Programını ve IESE'deki Liderlik ve Değişim Yönetimi Programını tamamladı.

Ana Santillán Nieto, profesyonel kariyerine Goldman Sachs'ta Cenevre'de genç cüzdan analisti olarak başladı. 2007 yılında Londra ve Morgan Stanley Zürih ofislerinde özel varlık yönetimi ve uzman satış uzmanı olarak çalıştı. Dokuz yıl sonra Credit Suisse'ye İspanya'daki kurumsal ve aile ofisleri için danışman olarak katıldı. Dijital varlıkların ve kripto para birimlerinin bir girişimini oluşturduktan sonra, 2021'de İsviçre'de Fireblocks'a katıldı ve burada İsviçre, İspanya, İtalya ve Portekiz için danışman ve satış yöneticisi. Santillán Nieto, Deusto Üniversitesi'nden İşletme ve Müdürlük Müdürlüğü'ne sahiptir, CFA sertifikasına sahiptir, ayrıca Lyon Management École'da yüksek lisans stratejik yönetim ve kurumsal finansman derecesine sahiptir. Küresel listede 2023 yılında Kripto'daki en etkili yirmi kadın Financial News tarafından tanınmıştır.

Yorum

Bir Hata Bildir

Sinan

New member

İspanya ve Portekiz'deki Menkul Kıymetler Hizmetleri Referans Bankası Cecabank, iki bağımsız konseyin kurulmasıyla yönetim
Merhaba

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Asi Kral, gerçekten emeğine sağlık

Bu çerçevede

- Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası , Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kuruldu. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı
- 1997 yılında Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi'nden satın alınarak faaliyetlerine başlayan DenizBank , Ekim 2006'da Avrupa'nın önde gelen finans gruplarından Dexia, Eylül 2012 itibarıyla da Rusya'nın en büyük devlet bankası Sberbank bünyesine katılmış; ardından Banka'nın hisseleri 31 Temmuz 2019'da, MENAT

Belki işine yarar diye düşündüm

Damla

New member

İspanya ve Portekiz'deki Menkul Kıymetler Hizmetleri Referans Bankası Cecabank, iki bağımsız konseyin kurulmasıyla yönetim
İyi günler

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Asi Kral

Buna ek olarak

- Denizbank'ta 27 yıllıkHakan Ateş dönemi resmen bitti. Bankanın sahibi Emirates NBD, 1 Ocak 2025 itibariyle Recep Baştuğ 'un CEO olarak göreve başlayacağını Denizbank yönetimine bugün resmen bildirdi

Faydalı olması dileğiyle

Leila

Global Mod
Global Mod

Merhaba değerli dostlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu bağlamda ek olarak

- 15.000 çalışanı, 700'e yakın şubesiyle 14 milyon müşterisine 4 ülkedeki iştirak banka ve şubelerinin yanı sıra yurtiçi iştirakleriyle hizmet veren DenizBank, 27 yıllık tarihinde ülkemize 10 milyar USD'nin üzerinde net sermaye girişi sağlamış Türkiye'nin 5. büyük özel bankasıdır

İşe yaraması ümidiyle

Ceren

New member

Merhabalar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Ek bilgi olarak

- Yönetim kurulunun kaç kişiden oluşacağı şirket ana sözleşmesinde belirtilmesi gerekir. Eğer belirtilmemişse üçten fazla olamaz. Bununla birlikte 3 ila 5 kişi gibi yönetim kurulu kişi sayısı aralığı belirlenebilir
- Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası , Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kuruldu. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı
- Türk Ticaret Kanunu ("TTK") uyarınca yönetim kurulu, esas sözleşmeyle atanmış veya genel kurul tarafından seçilmiş bir veya daha fazla kişiden oluşur (TTK m. 359)

İşine yararsa güzel olur

Duru

New member

Selam dostlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Asi Kral

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Türk Ticaret Kanunu'na göre bağımsız yönetim kurulu üyeliği yasal bir zorunluluk olmasa da , Sermaye Piyasası Kanunu'na göre halka açık şirketlerde bu bir zorunluluktur. 1

Yardımcı olabildiysem ne mutlu

Ceren

New member

Merhaba arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Asi Kral

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Bu değişiklik, bağımsız yöneticilerin görev süresinin dolmasının ardından yapılmıştır. 1
- Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği , şirketlerde icrada görevli olmayan, şirkette başkaca idari görevi bulunmayan ve günlük iş akışına müdahil olmayan kişilerin yönetim kurulu üyesi olmasıdır

İşine yarar diye ekledim

Sinan

New member

Selamlar

@Asi Kral gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- SPK'nın bağımsız yönetim kurulu üyeliği ilkeleri şu şekilde özetlenebilir

İşine yarar diye ekledim

Damla

New member

Merhaba

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Asi Kral

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Ödüller : Polis Liyakat Haçı (Beyaz) ve Jandarma Liyakat Nişanı (Gümüş) sahibidir. 5

İşine yararsa ne mutlu bana

Leila

Global Mod
Global Mod

Herkese merhaba

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Asi Kral

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği , şirketlerde icrada görevli olmayan, şirkette başkaca idari görevi bulunmayan ve günlük iş akışına müdahil olmayan kişilerin yönetim kurulu üyesi olmasıdır
- Bu üyeler, şirketin vizyonunu ve hedeflerini belirler, stratejileri geliştirir ve şirketin performansını takip ederler. Ayrıca, çıkar çatışmalarını önlemek ve tarafsız bir denetim sağlamak amacıyla hissedar olmayan ve şirketle doğrudan iş ilişkisi bulunmayan kişilerden seçilirler

İşine yarar diye ekledim