Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çenesindeki tümör alındı, eksik kalan yere bacağından kemik konuldu

Leila

Global Mod
Global Mod
Zonguldak’ta yaşayan Bülent Çakmaklı, yaklaşık bir ay evvel ZBEÜ Hastanesine ağızda geçmeyen yara şikayetiyle başvurdu. Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Deniz Baklacı’nın yaptığı muayenenin akabinde biyopsi kararında Çakmaklı’da, ağız içerisinde çene kemiğini tutan berbat huylu tümör tespit edildi.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kısmından Dr. Burçin Acuner ile bir arada cerrahi süreç planlandı. Yapılan ameliyatta çenenin tümörlü kesimi kesilerek temizlendi. Çenesinin yaklaşık 6 santimi dişleriyle bir arada alınan Çakmaklı’nın sol kaval kemiğinden bir kesim kesilerek yeni çene imalinde kullanıldı. Çakmaklı’nın hastanedeki tedavisi sürüyor.


AĞIZDA GEÇMEYEN YARA ŞİKAYETİYLE BAŞVURDU

Doç. Dr. Deniz Baklacı, “Hasta bize ağızda geçmeyen yara şikayetiyle başvurdu. Yara bölgesinden alınan biyopsi kararı malign karakterde (kötü huylu tümör) gelmesi kararı tedavi planlaması yaptık. Hastalığın kemik komşuluğu olması niçiniyle buradan çıkarılacak modülün yerine işlevsel olan bir organ olması açısından rekonstrüksiyonun yapılması gerekiyordu. Bizim dahil olduğumuz kısım tümörün çıkarılması ve uzunluğunun temizlenmesi, lakin geride kalan boşluk ve çenenin bir daha tamiratında biz işi plastik ve rekonstrüktif cerrahi kısmına devrediyoruz” dedi.


‘YAVAŞ YAVAŞ YEMEK YEMEYE BAŞLADI’

Çeneyi onarmada nazaranv aldıklarını söz eden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kısmından Dr. Burçin Acuner de, “Kemik boşluğunu doldurabilmek için işlev olarak olmasa fazlaca da eksikliğini hissetmeyeceği kaval kemiğinin bir kısmını alıp çenedeki eksik olan kemik dokusunun yerine koyduk. beraberinde ağız ortasında bir cilt defekti de vardı. Yine bacağındaki cildi alıp bu eksik dokuyu onarmak için kullandık. Bir badiresi olmadı hastanın ameliyattan daha sonraki devirde. Rehabilitasyonu devam ediyor. Genel durumunda ve yürümesinde bir sorunu yok. Ayağındaki kemiğin eksikliğini hissetmiyor. Yavaş yavaş yemek yemeye başladı. Güzelleşme sürecine devam edecek” diye konuştu.


Selma Akyol Çakmaklı ise eşinin başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyleyerek, “Oradaki kitle alındı, bundan daha sonra uygunlaşması var. Biraz daha bekleyeceğiz. Kendisi de çok yeterli. pek süratli bir müddetde ilerleme kaydettik” dedi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst