Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Cepsa’nın kurucu ortağı ve Damm’ın eski başkanı Demetrio Carceller hayatını kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
30 Eylül 2023 Cumartesi, 17:10.


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • heyecan






  • LinkedIn






  • Telgraf

İş adamı Demetrio Carceller Coll, bu Cuma günü Galapagar’da (Madrid) 93 yaşında öldü. 1940-1945 yılları arasında Sanayi Bakanı olan ve Campsa’nın destekçisi, Cepsa ve DISA’nın kurucu ortağı olan Demetrio Carceller Segura’nın oğluydu.

Carceller Coll, kariyerini bankacılık, gıda ve enerji gibi farklı sektörlerde DISA Grubu’nun tanıtımını yaparak geliştirdi. Aynı zamanda Damm grubunun ilk hissedarıydı ve 1989 yılında Deutsche Bank’a satışına kadar Bancotrans olarak bilinen Banco Comercial Transatlántico’ya başkanlık etti.


Ayrıca Sevillana de Electricidad gibi diğer şirketlerde de yöneticilik yaptı ve burada elektrik şirketinin Endesa Grubu’na satışını desteklemeyi reddetmesiyle öne çıktı.

ABC gazetesinde bu Cumartesi yayınlanan ölüm ilanına göre, Carceller Coll’un cenazesi 5 Ekim’de Madrid’deki Santa Bárbara kilisesinde gerçekleştirilecek.

Beş çocuktan oluşan Carceller ailesi, DISA’nın şu anki başkanı Demetrio Carceller Arce ve aile şirketlerini geliştirmeye ve sağlamlaştırmaya devam eden Damm tarafından yönetiliyor. Dolayısıyla aile, diğer şirketlerin yanı sıra Ebro Foods, Repsol ve Sacyr’de de ilgili hissedardır.

Öte yandan hem Coll hem de oğlu Arce’den oluşan Carcellers, 2016 yılında Savcılıkla anlaşmaya varmış ve aralarında işlenen 10’dan fazla suçta vergi kaçakçılığı nedeniyle 92 milyon euronun üzerinde para ödemişti.






Yorum





Hata bildir
 
Üst