Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CHP’den Sıhhat Bakanlığı’na davet

Leila

Global Mod
Global Mod
CHP Covid-19 İstişare Heyeti, dün kimi sıhhat tedbirlerinin kaldırıldığını açıklayan Sıhhat Bakanlığı’nın bu kararlara temel oluşturan epidemiyolojik ölçütleri açıklamadığını belirtti.

CHP Covid-19 Müracaat Heyeti, yaptığı yazılı açıklamayla dün kimi sıhhat tedbirlerinin kaldırıldığını açıklayan Sıhhat Bakanlığı’nı eleştirdi.

COVID-19 pandemisinin epidemiyolojik ölçütlere göre ülkemizde çabucak hemen salgının denetim altına alınamadığını belirten istişare şurası, “Günlük ortalama olay sayısı 50 binin, mevt sayısı ise 200’ün üzerindedir. Salgın denetim altına alınmadan kimi halk sıhhati tedbirlerinin kaldırılmış olması, salgının denetim altına alınmasını geciktirebileceği üzere bilhassa risk kümelerinde yer alan yurttaşlarımız için pandeminin hastaneye yatışlar, ağır bakıma yatışlar ve mevt açısından yükünü de artırabilir.” dedi.

TEKLİFLERİNİ SIRALADI

CHP Covid-19 Müracaat Heyeti tekliflerini şöyle deklare etti:

*Açık havada fizikî aralığın korunduğu şartlarda maske takılmasına esasen gerek yoktur lakin fizikî aranın korunamadığı şartlarda salgın denetim altına dek yurttaşlarımıza kendilerini ve sevdiklerini korumak için maske takmaya devam etmelerini öneriyoruz;

*Kapalı ortamlarda havalandırmanın kâfi olduğuna ait objektif bir ölçütü uygulamaya koymak ülkemizin ortasında bulunduğu şartlarda imkanlı görünmemektedir. Üstelik havalandırmanın kâfi olması kapalı ortamlarda bulaşı büsbütün önlemek için kâfi değildir.

* Bu niçinle salgın denetim altına alınana dek yurttaşlarımıza kendilerini ve sevdiklerini korumak için kapalı ortamlarda maske takmaya devam etmelerini öneriyoruz;

*Aktif olay sayısının devasa yükseklikte olduğu bu vakitte HES kodu uygulamasının kaldırılmasını gerçek bulmuyoruz; PCR testi olumlu olduğu devirde hadiselerin kamuya açık yerlere serbestçe girebilmesine müsaade verilmesi hastalığın bulaşı açısından kıymetli bir risk etmenidir;

*Hastalık belirtisi göstermeyenlerden rutin olarak PCR testi istenmeyebilir lakin COVID-19 hastalığının bulaşının denetim altına alınabilmesi için yakın temaslılar ve risk kümeleri süratli antijen testi ile taranmalıdır, aksi biçimde salgının denetim altına alınması gecikebilir;

*Okullar ile ilgili düzenleme yapılırken sadece öğrencinin değil, eğitim işçilerinin ve öğrencilerin bir arada yaşadığı ailelerdeki risk kümelerinin sıhhati da gözetilmelidir, bu bağlamda sınıflarda hadise çıkması halinde süratli antijen testleriyle temaslıların taranması uygun olacaktır.

Açıklamada, tiyatro ve sinemalar için maske zorunluluğunun devam edildiğine dikkat çekilerek, “Alışveriş merkezleri ve restoran üzere fizikî aralığın birçok vakit uygun olmadığı yerlerde dahi maske zaruriliği kaldırılmışken, uygun koltuk dağılımı ile uzaklık güvenliğinin sağlanabileceği tiyatro ve sinemalar için maske zorunluluğunun devam ediyor olmasını makul bir münasebet ile açıklamak imkanlı değildir. Benzeri biçimde çabucak her tedbirin iptal edildiği bir ortamda COVID-19 salgın tedbirleri ile hiç bir ilgisi olmayan canlı müzik yasağının devam ediyor olmasını da izah edebilmek olanaksızdır.” denildi.

BAKANLIĞA DAVETTE BULUNDU

Sıhhat Bakanlığının dün deklare ettiğı kararları alırken, bu kararlara temel oluşturan epidemiyolojik ölçütleri açıklamadığını belirten şura, bakanlığa şu davette bulundu:

*Ülkemizdeki COVID-19 hadise ve ölümlerinin yaş, cinsiyet, meslek, eşlik eden hastalık ve il/ilçe dağılımlarını, olay ve ölümlerin yaş, cinsiyet ve vilayet bazında hastaneye yatış, ağır bakıma yatış ve ölümlere bakılırsa trend tahlilini açıklamasını ve aşı çeşitleri ve doz sayısına göre enfeksiyona yakalanma, hastaneye yatış, ağır bakıma yatış ve vefat açısından aşı etkililiği sonuçlarını açıklamaya davet ediyoruz!

Okumaya devam et...
 
Üst