Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çiftçilerin grevi nedeniyle ayın 20'si Salı günü yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları, İspanya genelindeki seferberliklerle geçen birkaç günün ardından, 20 Şubat Salı günü on beşinci günüyle karşı karşıya. Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanı Luis Planas, özerk toplulukların kırsal kriz ve çiftçilerin ve çiftçilerin üç haftadır öncülük ettiği protestolar karşısında da “rollerini” üstlenmelerini istiyor. Dün tüm bölgelerden sektör danışmanlarıyla bir araya gelen Planas, onları Hükümet ve Avrupa Birliği'nin yaptığı gibi hareket etmeye çağırdı, çünkü Anayasa'nın 148. maddesinde belirtildiği gibi “onlar çok şey yapabilirler”.


Seferberlik, tam da İspanyol ihracatının geçen yıl 383 milyar avroyu aştığı bilindiği sırada gerçekleşti; bu rakam, Hükümetin 2027 için tahmin ettiği 400.000 milyon avro hedefine yakın ancak 2022'de ulaşılan tarihi rekordan %1,4 daha düşük. Ekonomi, Ticaret ve İş Bakanlığı tarafından bu Pazartesi günü yayınlanan veriler, ithalatın 2022'ye göre %7 daha düşük bir rakamla 424.000 milyona ulaştığını ortaya koyuyor; bu da ticaret açığının %43 oranında azalarak 40,5 milyar avroya gerilediği anlamına geliyor.

Bu arada tarım meslek kuruluşları da en azından COAG, Asaja ve UPA'nın Madrid'de seferberlik çağrısında bulunduğu ve AB Tarım Bakanları Konseyi toplantısına denk gelen 26 Şubat'a kadar seferberliklerini sürdürecek. . Unión de Uniones, İspanya'daki protesto takvimini ve İspanyol kırsalının yaşadığı ciddi durumu protesto etmek için 21 Şubat Çarşamba günü Madrid'e varması planlanan büyük traktör römorkunu da sürdürdü. Tarım Bakanlığı'nın kapısı.

Bu DGT haritasında çiftçilerin grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.


Seferberliğin ilk günü olan 6 Şubat'tan bu yana, İçişleri Bakanlığı olası yaptırımlar için 8.886 kişiyi tespit etti ve İspanya'nın farklı yerlerindeki barikatlar ve çekici römorklarıyla ilgili 3.189'un biraz üzerinde idari şikayette bulunuldu. Ayrıca protestoların ilk gününden bu yana biriken tutuklu sayısı da 44 kişiye ulaştı.
 
Üst