Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çiftçilerin grevi nedeniyle bu Pazar günü yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları, Goya Ödülleri galasının düzenlendiği Valladolid'e ve ondan önce de stadyum önünde toplantı çağrısı yapılan Madrid'e ulaşan birçok eylemliliğin olduğu bir Cumartesi gününün ardından bu Pazar altıncı günüyle karşı karşıya. Faaliyetin durdurulması kararının onaylanması, bazı olaylar ve polisle yaşanan çatışmalarla sona erdi.


Hareketlenmelerin başladığı geçen Salı gününden bu yana, İçişleri Bakanlığı olası yaptırımlar için 8.400 kişiyi tespit etti ve İspanya'nın farklı yerlerinde yolların kapatılması ve tır römorklarıyla ilgili 3.065 idari şikayette bulunuldu. Ayrıca geçen Salı gününden bu yana tutuklu sayısı toplam 31 kişiye yükseldi.

Bu DGT haritasında kamyoncuların grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Binlerce serbest meslek sahibi nakliyeciyi ve KOBİ'yi bir araya getiren Ulusal Ulaştırmayı Savunma Platformu, bu Cumartesi günü birincil sektörle birlikte faaliyetlerin süresiz olarak durdurulmasına başlama kararını onayladı.


Bu pazartesi, ana tarım kuruluşlarının tırlara yeniden başlaması ve bazı yolların kapatılmasıyla birlikte ülkenin farklı yerlerinde yeni seferberlik ve yol kapatmalar bekleniyor.

Gelecek haftanın öne çıkan protestolarından biri de ayın 14'ü Çarşamba günü Mercamadrid önünde gerçekleştirilecek olan protesto olacak ve bunu ay boyunca Madrid otoyollarında bir traktör yürüyüşü ve genel merkeze yapılacak bir gösteri ile takip edecek. Avrupa Komisyonu.
 
Üst